Στις 20 Αυγούστου 2018, μια φαντασμαγορική τελετή θα λάβει χώρα στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενδυθεί τον πορφυρό-τι αριστερή κυβέρνηση είναι!;-χιτώνα, στα μάγουλά του, θα κολλήσει την πλούσια,φέηκ, γενειάδα του Τσάρλτον Ίστον από τις Δέκα Εντολές του Σεσίλ ντε Μίλ και κραδαίνοντας ένα μεγάλο μπαστούνι, θα κατευθυνθεί στο Σούνιο με την άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και σε κεφάλαια και παραγωγή του Χόλιγουντ.

Εκεί, ως άλλος Μωυσής και αφού αναγνωστούν οι δέκα, σύγχρονες εντολές της μεταμνημονιακής, σκληρής επιτροπείας, εντολές του στιλ τίμα τον Ρήγκαν και τη Θάτσερ, ου λήψει το όνομα της ΕΚΤ της θεάς σου επί ματαίω, να φονεύσεις το μέλλον των παιδιών και να κλέψεις τον ιδρώτα των εργαζομένων και να ψευδομαρτυρήσεις ενώπιον των ψηφοφόρων σου, μαρτυρία και προεκλογική υπόσχεση ψευδή και να επιθυμήσεις πάντα όσα ο κατώτερος τω πλησίον σου εστί-κάποιο κεραμίδι, κανά χωράφι, έναν ακατάσχετο λογαριασμό στην τράπεζα, κανά επίδομα ανεργίας ή αναπηρίας-ο Αλέξης Τσίπρας θα σηκώσει τα χέρια, θα μουρμουρίσει κάτι ακατάληπτο και η θάλασσα του Αιγαίου-θαύμα,θαύμα!-θα χωριστεί στα δύο.

Μια μεγάλη και στεγνή λεωφόρος θα σχηματιστεί από τους βράχους στον ναό του Ποσειδώνα έως τις αμμουδιές της Κρήτης. Η ελληνική κοινωνία θα κληθεί να βαδίσει πάνω στην άμμο του αλλοτινού βυθού, που τώρα θα θυμίζει άσφαλτο με τρεις λωρίδες και ΛΕΑ, ευγενική χορηγία των εθνικών εργολάβων. Στα υδάτινα τείχη, που θα υψώνονται δεξιά και αριστερά των οδοιπόρων, φρεγάτες, αντιτορπιλικά και υποβρύχια που χρυσοπληρώθηκαν κατά καιρούς στην εξωφρενική κούρσα εξοπλισμών,ένα διαχρονικό προαπαιτούμενο της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, θα επιπλέουν σαν ειρηνικές βαρκούλες αλιείας και αναψυχής. Μέσα στα νερά, καρχαρίες των τραπεζών και μαρίδες της εργατιάς θα σφιχταγκαλιάζονται και θα σταυροφιλιούνται, μακριά από την αιμοβόρα περίοδο που προηγήθηκε, αδερφωμένα και συμφιλιωμένα-μια ειδυλλιακή κατάσταση. 

Οι ταλαιπωρημένοι του οκταετούς μνημονίου δεν θα κοιτούν τρομοκρατημένοι πίσω από τις πλάτες τους για το αν οι Αιγύπτιοι και ο Φαραώ ΔΝΤ τους ακολουθούν κατά πόδας προκειμένου να τους εξοντώσουν ολοκληρωτικά. Οι Αιγύπτιοι θα είναι μπροστά τους, στην έξοδο, και ο Φαραώ θα κραδαίνει το καρότο της... ελάφρυνσης χρέους(χάχανα κονσέρβα όπως στις αμερικανικές κωμωδίες) για να τους αρχίσει ξανά στις άγριες βουρδουλιές με το μαστίγιο της αέναης λιτότητας.

Και η έρημος θα είναι πάντα εκεί, όχι για 40 χρόνια, όπως στην περίπτωση της βιβλικής Εξόδου, αλλά για 90-και έχει η ΕΚΤ, όπως λέμε έχει ο θεός...-καθώς τα pacta sunt servanda όπως θα έλεγε και ο προφήτης Σόιμπλε, από τις κορυφές του βερολινέζικου Σινά.

Τίτλοι τέλους, the end.

Ετικέτες