Ένα δίχρονο παιδί πνίγεται σε πισίνα που είχε γεμίσει βρόχινο νερό στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλιείας. Ένας 17χρονος μετανάστης αυτοκτονεί πηδώντας από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στο Σμελν της Γερμανίας, ενώ κάποιοι περαστικοί του φωνάζουν «άντε, πήδα». Δέκα Σύριοι πρόσφυγες απελαύνονται παράνομα από τη Λέρο στην Τουρκία,ενώ έχουν κάνει αίτηση ασύλου. Εφτά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες δέχονται επίθεση από την αστυνομία στο στρατόπεδο του Calais, το οποίο πρόκειται να γκρεμιστεί.

Αυτός ο είναι ο «διασημότερος» απολογισμός των πολιτικών της  Ευρώπης – Φρούριο μόνο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Ας μας πουν τώρα όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι στην Ελλάδα «δεν χωράμε», πόσος χώρος ελευθερώθηκε για τους ντόπιους με τον θάνατο ενός δίχρονου παιδιού. Ας μας πουν αν η αυτοκτονία του  17χρονου μας γλίτωσε από τον «κίνδυνο του εξισλαμισμού» της Ευρώπης. Ας μας πουν τελοσπάντων, αν βάλουμε σε μια «ζυγαριά» τις ζωές που χάθηκαν, βγαίνουμε εμείς οι ντόπιοι «από κάτω» κερδισμένοι ή πρέπει να πεθάνουν κι άλλοι;

Γιατί οι πρόσφυγες, ο «κίνδυνος που απειλεί» την Ευρώπη, δεν είναι άλλοι από το δίχρονο παιδί που πνίγηκε.
Δεν είναι άλλοι από τα 9000 ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων που μένουν στη Γερμανία. Τα παιδιά που γλίτωσαν από τις βόμβες και την καταστροφή, από πνιγμό στο Αιγαίο, από τις φρεγάτες του ΝΑΤΟ, τα παιδιά που είδαν τον πατέρα τους και την μητέρα τους να πεθαίνουν από πολυβόλα ή από τα κύματα.
Ο κίνδυνος που απειλεί την Ευρώπη, οι «λιποτάκτες» που «δεν έκατσαν στη χώρα τους να πολεμήσουν» όπως λένε κάποιοι, είναι οι 7000 πρόσφυγες και μετανάστες τους οποίους διώχνουν -με αβέβαιο προορισμό- από το Calais, oι 10 πρόσφυγες -οικογένειες με παιδιά- που απελαύνονται παράνομα από την Ελλάδα.

Η Ευρώπη – Φρούριο υπογράφει συμφωνίες, χτίζει φράχτες,τοποθετεί νάρκες και φρεγάτες, για να μην μπουν όλοι και όλες οι παραπάνω. Εγκρίνει κονδύλια και δίνει χρήματα για να χτιστούν hot - spot και στρατόπεδα που έχουν συνθήκες θανάτου. Καταδικάζει πρόσφυγες πολέμου σε βέβαιο θάνατο, ξαναγυρνώντας όσους κατάφεραν -παραδόξως- να γλιτώσουν, πίσω.

Και όποια κυβέρνηση στηρίζει τις πολιτικές αυτές, όποιος άνθρωπος στηρίζει την πολιτική αυτή ή αναπαράγει την ισλαμοφοβική προπαγάνδα έχει στα χέρια του αίμα αθώων παιδιών και οικογενειών.

Οι υπόλοιποι ας πάρουμε κουράγιο από τους πρόσφυγες που κατέβηκαν στο δρόμο στις 20 Οκτώβρη, από εκείνους που εξεγείρονται στη «ζούγκλα του Calais» ή στη δικιά μας Μόρια, και ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί τους, μέχρι να τη γκρεμίσουμε.

Ετικέτες