Και οι καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. στο μέτωπο κατά των απολύσεων στο Δημόσιο.

Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών είναι σε διαρκείς κινητοποιήσεις μετά από την κοινή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να καταργήσει 595 οργανικές και προσωρινές θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μερικής απασχόλησης κατ´ εφαρμογή της παρ.1 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013. Ουσιαστικά όλες οι εργαζόμενες απολύονται. Η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τον κλάδο της καθαριότητας από το δημόσιο τομέα και να αναλάβουν ιδιωτικά συνεργεία, που κατακρεουργούν και τρομοκρατούν εργαζομένους/ες.

Οι καθαρίστριες συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώνοντας τη φωνή τους με τους εργαζόμενους/ες όλων των κλάδων, των ανέργων, της νεολαίας. Σήμερα 19/9, όπως και στις 18/9, προχώρησαν στον αποκλεισμό του Υπουργείου Οικονομικών μαζί με εργαζόμενους/ες από το σωματείο των εφοριακών και της ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΔΟΥ με πανό και συνθήματα,

“ Όχι άλλες απολύσεις στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση”, “ Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι οι καθαρίστριες από τη εφορία”. Μετά συμμετείχαν στην πορεία των εργαζομένων και ακολούθησε μαζική συνέλευση τους με τη συμμετοχή πάνω από 100 γυναικών, όπου και αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους και το συντονισμό με κάθε κλάδο που είναι σε κινητοποίηση.

Επίσης, παρέδωσαν ψήφισμα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου αναφέρουν μεταξύ των άλλων “είμαστε τα πρώτα θύματα των απολύσεων στο Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο εργαζόμαστε για πάρα πολλά χρόνια σαν καθαρίστριες ΙΔΑΧ τετράωρης απασχόλησης. Η αγωνιστική μας διάθεση και οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει είναι δεδομένες και θα είναι οι διαρκείς απαντήσεις μας, σε όσους θεωρούν ότι οι απολύσεις στο Υπουργείο Οικονομικών μπορούν να περάσουν με τέτοιες διαδικασίες”. 


Ετικέτες