Την Τετάρτη 13 Ιούλη, υπήρχαν προγραμματισμένοι τέσσερις πλειστηριασμοί ακινήτων - οι τρεις από την Τράπεζα Πειραιώς.

Δεκάδες πολίτες από την ευρύτερη περιοχή, οργανωμένοι σε συλλογικότητες, πολιτικά κόμματα & οργανώσεις (μεταξύ των οποίων και από τη ΛΑΕ) βρέθηκαν για πολλοστή φορά στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου, αποφασισμένοι να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς.

Αποκλείσαμε έγκαιρα όλες τις προσβάσεις προς την αίθουσα, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα και φωνάζοντας συνθήματα με την εμφάνιση των συμβολαιογράφων και των κυρήκων τους.

Τα συνθήματα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «εεε-ωωω, πάρετε τα μνημόνια και φύγετε από 'δω», «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη», «εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» και άλλα, συνόδευαν κάθε φορά τις τρεις απόπειρες συμβολαιογράφων-κηρύκων να πλησιάσουν την είσοδο και τους ακολουθούσαν μέχρι να μπουν στ' αυτοκίνητά τους και να εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Σε δύο περιπτώσεις, τα ζευγάρια συμβολαιογράφου-κύρηκα ήσαν ιδιαίτερα επίμονα και προκλητικά, ενώ σε μία απ' αυτές, η συμβολαιογράφος και η κύρηκας ενεπλάκησαν λεκτικά μαζί μας και η συμβολαιογράφος μας... βιντεοσκόπησε με το κινητό της! Κοράκια δεν τόλμησαν να εμφανιστούν.

Την ερχόμενη Τετάρτη - και κάθε Τετάρτη - οι πολίτες θα είναι εκεί και πάλι, αποφασισμένοι να ματαιώσουν όλους τους επόμενους πλειστηριασμούς.

Ετικέτες