Καταγγελία-ψήφισμα της ΑΡΕΝ Μηχ/Μηχ Πάτρας

Το κράτος της ΔΑΠ καλά κρατεί. Την Τρίτη 21/11 είδαμε για ακόμα μία φορά την τραμπούκικη συμπεριφορά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μέλη του σχήματος της ΑΡΕΝ Μηχ/Μηχ  που πήγαν στο διάλειμμα να κάνουν παρέμβαση με κείμενα στον χώρο των Α.Π βρήκαν για ακόμα μία φορά κολλημένο στον χώρο τους αφίσες της ΔΑΠ. Η συγκεκριμένη παράταξη να τονίσουμε εδώ ότι τα τελευταία 2 χρόνια, όποτε έρχονται οι φοιτητικές εκλογές βαφτίζει τον χώρο της ΑΡΕΝ δικό της. Το  κλασσικό λοιπόν ανδρείκελο της ΔΑΠ πολιτικών μηχανικών ,που κυκλοφορεί σε διάφορες σχολές παριστάνοντας τον παράγοντα, έχει ουκ ολίγες φορές απειλήσει συντρόφους και φοιτητές με χαρακτηριστικότερο το θλιβερό ‘’θα κολλήσουμε αφίσες πάνω σας’’ αποκαλώντας τους φτωχούς που δεν έχουν λεφτά για αφίσες. Μάλιστα δεν δίστασε να εμπλουτίσει περαιτέρω το τραμπούκικο ιστορικό του, πιάνοντας από τον λαιμό σύντροφο επειδή μπήκε μπροστά του για να μην στραφεί εναντίον άλλου, στον οποίο εκτόξευε απειλές. Για την ΔΑΠ άλλωστε, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, εξουσία στο πανεπιστήμιο ασκεί αυτή και κάνει ό,τι θέλει.

Το πραγματικό πρόσωπο της ΔΑΠ φάνηκε για ακόμη μία φορά ποιο είναι. Η συγκεκριμένη παράταξη που σε πολλές στιγμές θυμίζει αλήτικη συμμορία που τραμπουκίζει και χτυπά αγωνιστές/ριες και άλλοτε γίνεται ο χειρότερος επικριτής της βίας στο όνομα της  αστικής ψευδοηθικής και των ψευδοαρχών είναι η ίδια που έχει στήσει ολόκληρο μηχανισμό στις πλάτες συναδέλφων μας. Η συγκεκριμένη παράταξη που πουλούσε εργασίες στην διοίκηση επιχειρήσεων ή που πολλές φορές ανταλλάζει σημειώσεις και μπουκάλια σε μαγαζιά με ψήφους είναι τουλάχιστον υβριστική απέναντι σε κοινωνικά, κινηματικά και πνευματικά κεκτημένα, σε βασικές ηθικές αξίες και στην αξιοπρέπεια και δεν έχει καμία θέση στους φοιτητικούς μας συλλόγους και όποιον άλλο χώρο. Αξίζει εδώ να θυμηθούμε την τελευταία επίθεση σε ανένταχτο συναγωνιστή στην ΕΠΥΛ ή ακόμα και τις μαφιόζικες επιθέσεις μπράβων,  πρακτικές που έρχονται και δένουν  με το προικισμένο από ακροδεξιούς καταστατικό της,  όπως στην σχολή μας όπου ο για χρόνια ο υπεύθυνός της  δήλωνε χουντικός και θαυμαστής του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Η αντιφατική φύση των πρακτικών και των θεωριών της ΔΑΠ, η τρομοκρατία και οι  πελατειακοί μηχανισμοί που στήνει θα πρέπει να αποτελούν κίνητρο για αντίσταση. Καλούμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους να δώσουν έμπρακτα την απάντηση τους και να καταδικάσουν απερίφραστα το μόρφωμα αυτό και τις πρακτικές  του. Διεκδικούμε πολιτικοποιημένους κοινωνικούς χώρους  που στο εσωτερικό τους θα υπάρχει ζύμωση και συζήτηση. Είμαστε απέναντι όμως σε οποιονδήποτε την εμποδίζει και χρησιμοποιεί μεθόδους που ανήκουν σε άλλους χώρους που θυμίζουν πολλές φορές τις πρακτικές των ομάδων κρούσεων της ΟΝΝΕΔ.