Μια αισχρή μεθόδευση από κυβερνητικούς αρμόδιους που προσπαθούν τις αποκλειστικά δικές τους εγκληματικές ευθύνες να τις μεταβιβάσουν πάνω στους υγειονομικούς εξελίσσεται αυτές τις μέρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διοικήτρια του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» που διατάσσει ΕΔΕ ενάντια σε τρεις (3) γιατρούς του νοσοκομείου (της Β’ Ογκολογικής Παθολογικής Κλινικής) επειδή οι γιατροί … αρρώστησαν οι ίδιοι ( ! ) πάνω στο καθήκον. Το γεγονός ότι αυτό το αίσχος ΔΕΝ είναι προσωπικό καπρίτσιο της συγκεκριμένης διοικήτριας κυρίας Όλγας Μπαλαούρα αποδεικνύεται από την μία γιατί οι απαράδεκτες ενέργειές της ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ από σχετικό έγγραφο του διοικητή της 1ης ΥΠΕ (2-12-20) και από την άλλη γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επίσης την καλύπτει διακινώντας τα δελτία τύπου της κυρίας διοικήτριας στα οποία γίνεται προσπάθεια με γελοίο τρόπο να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Επίσης το συνολικό κωμικοτραγικό σχέδιο μεταβίβασης από τους κυβερνητικούς αρμοδίους των δικών τους εγκληματικών ευθυνών πάνω στους υγειονομικούς αποδεικνύεται επίσης από αναφορές δημοσιογράφων πως τις προηγούμενες μέρες ο διοικητής του ΕΚΑΒ διακινούσε προς αυτούς fake news πως η εισαγωγή ή όχι διασωληνωμένων ασθενών σε ΜΕΘ και η διακομιδή τους σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ, αποτελεί δήθεν … «απόφαση του θεράποντος ιατρού» ( ! ! ).

Αν η κυβέρνηση είναι συνεπής με αυτές τις αισχρές μεθοδεύσεις θα πρέπει να «περάσει από ΕΔΕ» όλους τους εκατοντάδες υγειονομικούς που έχουν ασθενήσει πάνω στο καθήκον της μάχης ενάντια στην επιδημία, ακόμα και μετά θάνατον αυτούς που έχουν ήδη αποβιώσει, και επίσης τους ίδιους τους διοικητές νοσοκομείων που επίσης έχουν ασθενήσει. Αλλά φυσικά ΔΕΝ τολμά να  το κάνει, απλά με κουτοπόνηρες ίντριγκες προσπαθεί επιλεκτικά να στήσει σαθρά δίκτυα «υπερασπιστικής προστασίας» για συγκεκριμένους κυβερνητικούς αρμοδίους, π.χ. διοικητές ογκολογικών νοσοκομείων που ΔΕΝ νοσηλεύουν ασθενείς COVID19 για διασπορά μέσα σε αυτά της επιδημίας σε νοσηλευόμενους ογκολογικούς ασθενείς, διοίκηση ΕΚΑΒ για το θέμα των ΜΕΘ COVID, διοικητές ΕΟΔΥ, ΥΠΕ, υπουργούς και πρωθυπουργό για όλα..

Έτσι η κυβέρνηση ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς και περίτρανα τις εγκληματικές της ευθύνες για την κατακόρυφη αύξηση της θνητότητας όλες τις τελευταίες εβδομάδες που οι καθημερινές απώλειες είναι αναντίστοιχα πολλές σε αναλογική σχέση με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Κάτι που αναμφισβήτητα οφείλεται στο ότι εκατοντάδες ασθενείς υποθεραπεύονται λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές. Γιατί η κυβέρνηση πέταξε κυριολεκτικά στα σκουπίδια το χρονικό περιθώριο των έξι ολόκληρων μηνών που μεσολάβησαν από την ύφεση του 1ου κύματος της επιδημίας χωρίς καμιά ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης ενόψει του 2ου κύματος.

Και αυτές οι εγκληματικές ευθύνες δεν μπορούν να κουκουλωθούν με γελοιότητες.

Ετικέτες