Στο Blog της Ν.Ε. ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ θα βρείτε το κείμενο Πολιτικής Απόφασης, τα ψηφίσματα και την σύνθεση που προέκυψε για την νέα Νομαρχιακή Επιτροπή στις 29/3/2014.

29/3/2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν παρέλθει σχεδόν τρία χρόνια από την στιγμή που ο Ελληνικός λαός έδωσε στο κόμμα μιας μια σπουδαία παρακαταθήκη. Μέσα από τους σκληρούς αγώνες του συνειδητοποίησε ότι χωρίς ουσιαστική συνολική ανατροπή του  σκηνικού, οι πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης, οι πολιτικές του καπιταλιστικού μονόδρομου δεν  πρόκειται να νικηθούν.

Πριν από δύο χρόνια ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού αψηφώντας το κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμών  έδωσε το μήνυμα ότι την λύση στο πολιτικό και κοινωνικό  αδιέξοδο θα κληθεί πολύ σύντομα να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλη λοιπόν την περίοδο αυτή, παράλληλα με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις σκληρές ταξικές μάχες εντός και εκτός του κοινοβουλίου, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζουν πυρετωδώς την εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης της Αριστεράς για την χώρα και τον λαό μας.

Στο χώρο της Υγείας ειδικότερα διεξήχθησαν και διεξάγονται μεγάλες προσπάθειες να αναχαιτιστεί το καταστροφικό τσουνάμι μιας πολιτικής που επιδιώκει να αποδομήσει πλήρως όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις. Μιας πολιτικής που ο πυρήνας του σχεδιασμού της είναι να θιγεί το δικαίωμα πρόσβασης σε δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας του λαού μας. Ο στόχος είναι προφανής, εκχώρηση του αγαθού της Υγείας μας σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα  που λυμαίνονται τον χώρο.

Το προηγούμενο διάστημα ο χώρος των Υγειονομικών έδωσε πολλές μικρές και μεγάλες μάχες γεγονός που μαζί με την αγωνιστική στάση των μελών μας συνέβαλλε στην κατανόηση από ένα μεγάλο τμήμα των Υγειονομικών   πως αυτό το μεγάλο έγκλημα δεν θα σταματήσει εάν δεν ανατραπεί συνολικά η κυβέρνηση και η νεοφιλελεύθερη πολιτική. Η αγωνιστικότητα αυτή εκφράστηκε και με ανατροπές σε σωματεία και συνδικάτα πολλών Υγειονομικών χώρων με κορωνίδα την μεγάλη ανατροπή στον ΕΟΠΥΥ. Εκείνο όμως που μένει για να μπορέσουμε να πείσουμε τους Υγειονομικούς αλλά και τον λαό μας είναι να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη την εναλλακτική ριζοσπαστική πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρα πολλοί σύντροφοι  κατέβαλλαν κοπιώδεις προσπάθειες η πρόταση αυτή να λάβει σάρκα και οστά.  Παρά τις όποιες αδυναμίες και  προβλήματα, γεγονός αναμενόμενο για μία τέτοια πρωτόγνωρη σε ένταση και μέγεθος προσπάθεια, είμαστε πλέον έτοιμοι να πούμε πως έχουμε πρόταση. Η πρόταση αυτή ολοκληρώθηκε και ψηφίστηκε στην τελευταία Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Τμήματος Υγείας στις 21/09/2013. Για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε την πρόταση του Σύριζα για την Υγεία χρειαζόμαστε με βάση το καταστατικό, άρθρο 20 παράγραφος 3, να αποφανθεί οριστικά η ΚΕ.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι ο προγραμματικός μας λόγος για την Υγεία δεν μπορεί να περιμένει άλλο καθώς κάθε υστέρηση ή αμφισημία στο δημόσιο λόγο μας γίνεται όπλο στα χέρια της μονταζιέρας των πολιτικών μας αντιπάλων.

Με βάση τα ανωτέρω και με γνώμονα την τεράστια σπουδαιότητα της Υγείας ,

Καλούμε την Π.Γ. όπως άμεσα προγραμματίσει  με βάση το καταστατικό άρθρο 20 παράγραφος 8, θεματική συνεδρίαση της Κ.Ε. για την Υγεία στη βάση των αποφάσεων που ψηφίστηκαν στην  Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Τμήματος Υγείας στις  21/09/2013.

Στην κατεύθυνση αυτή η Ν.Ε. Υγείας και οι ΟΜ θα συμβάλλουν αποφασιστικά και στη βάση των κάτωθι:

Ένα πρόγραμμα για μπορέσει να είναι βιώσιμο πρέπει πρώτα και κύρια να έχει την σύμφωνη γνώμη εκείνων που αύριο θα κληθούν να το υπερασπίσουν και να το εφαρμόσουν στους Υγειονομικούς χώρους.

Ένα πρόγραμμα της Αριστεράς οφείλει να συντάσσεται με την αδιαπραγμάτευτη αξιακή μας αρχή  ότι στόχος μας είναι : Ένα Δημόσιο Δωρεάν Καθολικό Σύστημα Υγείας, με αυτονομία, αυτάρκεια και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλους.

Μέσα από την συνεχή ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος επιδιώκουμε την μείωση των ιδιωτικών δαπανών υγείας. Στο μεταβατικό αυτό στάδιο θεωρούμε αναγκαίο τον αυστηρό έλεγχο στη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα παράλληλα με την απόλυτη προστασία των εργαζομένων σε αυτόν καθώς και των αυτοαπασχολούμενων.

Στόχος μας είναι ένα Δημόσιο σύστημα, με εργασιακές σχέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με αξιοπρεπείς αποδοχές, αποκλείοντας ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα τα οποία δρουν σήμερα ακόμα και εντός του ΕΣΥ ανεξέλεγκτα. Ένα σύστημα με κοινωνικό έλεγχο, με δημοκρατική συμμετοχή των εργαζομένων και των αποδεκτών υπηρεσιών υγείας στη λήψη των αποφάσεων.

Στην σημερινή κατάσταση της κατάρρευσης των Ταμείων Υγείας αλλά και των 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, η διασφάλιση της πλήρους χρηματοδότησης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας θα πρέπει να καλύπτεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, χωρίς όμως προς το παρόν να απεμπολούμε τις όποιες ασφαλιστικές εισφορές (κυρίως τις εργοδοτικές).

Πρόγραμμα δράσης του επόμενου διαστήματος

1)  Οργάνωση μεγάλη καμπάνιας για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές με μαζικές περιοδείες και εκδηλώσεις

2) Οργάνωση των αντιστάσεων στους χώρους δουλειάς

Α) Αγώνες ενάντια σε διαθεσιμότητας, απολύσεις- αξιολόγηση

Β) Κοινές δράσεις με τις τοπικές Ο.Μ. στις λαϊκές επιτροπές, στους μαζικούς αγώνες και στις δομές αλληλεγγύης

3) Οργάνωση των κινητοποιήσεων

Κυριακή 30/3 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Τρίτη 1/4  συνάντηση ecofin

Γενική απεργία στις 9 Απρίλη

Εργατική Πρωτομαγιά

http://nomarxiakhygeiassyriza.wordpress.com/

Ετικέτες