Πρωτοβάθμια Φροντίδα και τεστ για τον κορωνοϊό, δωρεάν και μαζικά, για όλους όσους βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος – για όλους!

Δεν πέρασαν ούτε πέντε εικοσιτετράωρα από τη στιγμή που οι γελοίοι κυβερνώντες του «Μένουμε Μαξίμου» με ένα γράφημα-καρικατούρα, προσπάθησαν διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, να πείσουν τους ελληναράδες ιθαγενείς, ότι η μικρά και ανέντιμος Ελλάς τα έχει πάει «καλύτερα» από άλλες, ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία, επειδή τάχα η Ελλάς έχει λιγότερα, επιβεβαιωμένα κρούσματα και ακόμη λιγότερους νεκρούς.

Το αυτό γράφημα επανέλαβε από το βήμα της Βουλής, την Πέμπτη, 2 Απριλίου, αυτοθαυμαζόμενος για τη… φοβερή, «αντιϊική» πρωθυπουργία του, και ο Κυριάκος Κωνσταντίνου Μητσοτάκης.

Και πριν από λίγες ώρες, και προτού καν συμπληρωθούν τα πέντε εικοσιτετράωρα από τις αστόχαστες, πλαστές  και πρόχειρες, κυβερνητικές ανακοινώσεις και τα άρτζι-μπούρτζι και λουλάς γραφήματα, σε φιλοκυβερνητικά σάιτ γνώμης και ρεπορτάζ, αναλύεται το κυβερνητικό σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» που στη συγκυρία της πανδημίας θα βασίζεται σε ένα «νέο» δίκτυο, πρωτοβάθμιας φροντίδας με υπαρκτά σήμερα, αποκεντρωμένα και ειδικά διαμορφωμένα, κέντρα υγείας για τον κορωνοϊό και κατ’ οίκον επισκέψεις ιδιωτών γιατρών για όσους ασθενούν «ήπια» και έχουν απομονωθεί στο σπίτι τους.

Θα το πω όπως το νιώθω : Σας βλέπουμε, ρε ξεφτίλες! Σας βλέπουμε, ρε όρνια! Ξέρουμε τι κάνετε και ποιον αντιγράφετε!

Αν δεν το έχετε καταλάβει, η «πετυχημένη» Ελλάς του Μητσοτάκη, αντιγράφει την «αποτυχημένη» Ολλανδία του αποκεντρωμένου (και δυστυχώς, ιδιωτικοποιημένου) συστήματος υγείας. Και στη συγκυρία, αντιγράφει και την πόλη του Μπέργκαμο της Ιταλίας, που έχει προχωρήσει ταχέως σε μια τέτοια αναπροσαρμογή της υγειονομικής αντιμετώπισης του ιού.

Το μοντέλο είτε των ειδικών, δημοτικών κέντρων υγείας αποκλειστικά για τους ασθενείς από τον κορωνοϊό και το μοντέλο των οικογενειακών γιατρών ή των γιατρών εργασίας που στελεχώνουν κινητά συνεργεία παρακολούθησης και θεραπείας σε σπίτια και επιχειρήσεις, με ασθενείς από τον κορωνοϊό, εφαρμόζεται, εδώ και εβδομάδες, για παράδειγμα, σε μητροπολιτικούς δήμους της «αποτυχημένης» Ολλανδίας, όπως το Τίλμπουργκ (η «Καστοριά» της Ολλανδίας, από άποψη κρουσμάτων και θανάτων επί είκοσι) και η Μπρέντα (η «Ξάνθη» της Ολλανδίας από άποψη κρουσμάτων και θανάτων επί δεκαπέντε).

Το ίδιο μοντέλο πρωτοβάθμιας φροντίδας και κινητοποίησης των γιατρών εφαρμόζεται και στο πολύπαθο και πολύνεκρο Μπέργκαμο της Ιταλίας – ειδικά σε ό,τι αφορά τις κατ΄οίκον επισκέψεις, παρακολουθήσεις και θεραπείες.

Τόσο… πέτυχε το «Μένουμε Σπίτι» του Κούλη, που αντιγράφει τους «αποτυχημένους» της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Ευρώπης! Α, ρε γιούχα που σας χρειάζεται! Α, ρε ξύλο, που σας χρειάζεται! Α, ρε φάσκελο, που σας χρειάζεται!

Δυστυχώς, η μικρά και ανέντιμος Ελλάς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποφασίζει να μετατρέψει αυτήν την αντιγραφή και σε «σφαγείο» των πορτοφολιών και της τσέπης ειδικά των πλέον ευάλωτων ομάδων – συνταξιούχοι, υποαπασχολούμενοι, άνεργοι, μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες.

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και οι επισκέψεις των γιατρών στα σπίτια πρέπει να είναι δωρεάν, όχι 30 ευρώ η επίσκεψη. Σε τουλάχιστον 14 μέρες θεραπευτικού περιορισμού θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 τέτοιες επισκέψεις – έτσι γίνεται στην Ολλανδία. Δεν διέθεταν και δεν διαθέτουν πια 300 ευρώ οι συνταξιούχοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Και το τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού έπρεπε να είναι δωρεάν – όχι 280-290 ευρώ όπως είναι ο τιμοκατάλογος των ιδιωτικών κλινικών. Σήμερα, στην Ελλάδα, 600 ευρώ, 800 ευρώ, είναι τα «επιδόματα-φιλοδωρήματα» - για να μην θυμηθούμε πού έχουν κατρακυλήσει οι «τακτικοί» μισθοί και οι συντάξεις.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κατ΄οίκον επισκέψεις γιατρών (όχι απλώς, γιατρού) και νοσηλευτών (συνεργείο τουλάχιστον δυο ατόμων), με όλα τα απαραίτητα προφυλακτικά μέτρα και τα κατάλληλα ιατρικά και φαρμακευτικά εφόδια, μαζικά τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού, ΔΩΡΕΑΝ! Για όλους, χωρίς εξαίρεση, χωρίς ρατσιστικές ή οικονομικές διακρίσεις, χωρίς γραφειοκρατικά και ασφαλιστικά προαπαιτούμενα και κουτοπόνηρες αρπαχτές.

Έχουμε προπληρώσει και χρυσοπληρώσει την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, και δυο, και τρεις, και δέκα, και δεκαπέντε φορές με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, είτε σε τυπικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, είτε σε εκποιημένο στις ιδιωτικές, ασφαλιστικές εταιρείες – είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ολλανδία, είτε στην Ιταλία, είτε στη Γερμανία.

Να πληρώσουν την κρίση, και του κορωνοϊού, οι πλούσιοι. Οι ζωές όλων μας, είναι πάνω από τα κέρδη τους, στην τρομερή συγκυρία. Δωρεάν και χωρίς διακρίσεις, λοιπόν. Και η πρωτοβάθμια φροντίδα και οι κατ’ οίκον θεραπείες.

Ετικέτες