Δήλωση των βουλευτίνων του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Γιάννας Γαϊτάνη και Μαρίας Μπόλαρη για την επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια και τη θρασύδειλη επίθεση στον Δημήτρη Στρατούλη

Σε παράλληλους χρόνους, σε διαφορετικά μέρη οι ναζί της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στoβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Στρατούλη στο γήπεδο ΟΑΚΑ και στην αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούσαν αριστερές, αντιφασιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις στη Νίκαια. Η Χρυσή Αυγή δείχνει το αληθινό-συστημικό πρόσωπό της. Στο στόχαστρο της δεν είναι μόνο οι μετανάστες αλλά και οι αριστεροί αγωνιστές και αγωνίστριες, τα στελέχη και οι βουλευτές της Αριστεράς.

Στη συγκέντρωση της Νίκαιας αποδείχθηκε ακόμα μια φορά η προστασία που της παρέχει η ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την πορεία των αντιφασιστών, περικύκλωσαν τη συγκέντρωση με εκατοντάδες ΜΑΤ και ασφαλίτες και παρόλα αυτά έγινε κατορθωτό δύο φορές χρυσαυγίτες με μηχανάκια να επιτεθούν στους συγκεντρωμένους. Οι δυνάμεις καταστολής δεν παρέλειψαν επίσης να χτυπήσουν χωρίς λόγο τους αντιφασίστες διαδηλωτές την ώρα που αυτοί αποχωρούσαν, τραυματίζοντας στο κεφάλι τουλάχιστον έναν άντρα και μία γυναίκα.

Στη συγκέντρωση της Νίκαιας έγινε για άλλη μια φορά σαφές ότι ο αγώνας είναι όλων. Ελλήνων και μεταναστών, εργατικού κινήματος και Αριστεράς, ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές της ανεργίας, της λιτότητας και της εκμετάλλευσης. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν εκπρόσωποι εργατικών χώρων που είναι στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων,  όπως ο Θωμάς Μπιζάς και ο Βασίλης Γκιτάκος από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και η Όλγα Κοσμοπούλου από την πενταμελή της ΕΙΝΑΠ. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννα Γαϊτάνη και Μαρία Μπόλαρη, που σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν:

«Η τρικομματική συγκυβέρνηση των μνημονίων, του ρατσισμού και της συγκάλυψης των φασιστών, αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά. Αντί να πανηγυρίζει για τον φράχτη του Έβρου, θα έπρεπε να απολογείται για το έγκλημα ανοιχτά της Λέσβου και τις επιθέσεις των νεοναζί στο ΟΑΚΑ και στη Νίκαια. Ο δρόμος για κάθε εργαζόμενο είναι ένας: η πάλη για την ανατροπή των μνημονίων, της συγκυβέρνησης και της τρόικα. Η πάλη για μια κοινωνία όπου έλληνες και μετανάστες θα έχουν ίσα δικαιώματα και η ζωή τους θα αξίζει και θα βρίσκεται πάνω από  τα κέρδη των τραπεζιτών και των βιομηχάνων».

Ετικέτες