Οι εκδόσεις RedMarks σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Λάζαρου Τεντόμα την Κυριακή 3 Δεκέμβρη (Παγκόσμια μέρα Αναπηρίας), 6:30μμ, στον Πολυχώρο Κομμούνα (Ιουλιανού 67)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1/12 /2017, Αθήνα

Οι εκδόσεις RedMarks σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Λάζαρου Τεντόμα την Κυριακή 3 Δεκέμβρη (Παγκόσμια μέρα Αναπηρίας), 6:30μμ
στον Πολυχώρο Κομμούνα (Ιουλιανού 67):

"Παιδιά Εξωτικά, Παιδιά Οικόσιτα"
Ανθρωπολογική Μελέτη της αναπηρίας και της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα
, που εκδίδεται στα πλαίσια της νέας Σειράς των Εκδόσεων «Κριτική Έρευνα».

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

-Λάζαρος Τεντόμας, διδάκτωρ ανθρωπολογίας και συγγραφέας του βιβλίου
-Μαριάννα Ψύλλα, Αναπληρώτρια καθηγήτρια/ τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού - Πάντειο Πανεπιστήμιο
-Κώστας Παπαδόπουλος, ακτιβιστής από το γονεϊκό κίνημα αναπήρων, Μέλος της Κίνησης Αναπήρων "Μηδενική Ανοχή".

Πρόκειται για την πρώτη εθνογραφική μελέτη που γίνεται στην Ελλάδα για την αναπηρία και όπως σημειώνει η Δ. Γκέφου Μαδιανού στον πρόλογο του βιβλίου, αποτελεί: «σημαντικότατη συμβολή στην ελληνική ανθρωπολογική βιβλιογραφία που αφορά στο χώρο της αναπηρίας και της ειδικής εκπαίδευσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από τη Θεοδώρα Τσαποΐτη, μέλος της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή». Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος για Ανάπηρους/ες, όσο αφορά την είσοδο στο κτίριο και την αίθουσα του βιβλιοπωλείου που βρίσκεται στο ισόγειο. Ιδιαίτερα όσον αφορά την προσβασιμότητα στο χώρο και τις ράμπες, ευχαριστούμε τον Γιώργο Δεδέρη για την Ευγενική Χορηγία, την Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή» για την πολύτιμη βοήθεια και τις  προτάσεις προσβασιμότητας στην εκδήλωση. Οι όποιες ελλείψεις βαραίνουν αποκλειστικά τις Εκδόσεις.

Βιογραφικό Σημείωμα Συγγραφέα

Ο Λάζαρος Τεντόμας σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Διοίκηση Επιχειρήσεων στον τομέα των Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολυμέσων) και στο Πανεπιστήμιο Leeds της Μ. Βρετανίας (Σπουδές Αναπηρίας). Το 2011 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και στη συγγραφή συλλογικών τόμων. Από το 2004 διδάσκει στην ειδική και στην γενική εκπαίδευση.

Για τη  νέα  σειρά των εκδόσεων redmarks:  Κριτική Έρευνα

Η σειρά Κριτική Έρευνα των εκδόσεων redmarks έχει στόχο τη στήριξη νέων ερευνητριών-ων, ώστε να παρουσιάσουν το έργο τους στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Οι  αξιόλογες μελέτες, στο πεδίο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, που δεν κατορθώνουν ποτέ να φτάσουν στο ενδιαφερόμενο κοινό, είναι εκατοντάδες. Με κριτική διάθεση, με καινοτόμες μεθοδολογίες και ριζοσπαστικό περιεχόμενο, αυτές οι μελέτες ανοίγουν δρόμους στη σύγχρονη έρευνα και αποδεικνύουν ότι, μεσούσης της κρίσης, η κριτική σκέψη όχι μόνο επιβιώνει αλλά επιβεβαιώνει την αξία της για την κατανόηση των πολιτικών και κοινωνικών φαινομένων. Η σειρά Κριτική Έρευνα, φιλοδοξεί να αγκαλιάσει όλη αυτή την πολύτιμη ερευνητική δραστηριότητα και να προχωρήσει στη συστηματική έκδοση μελετών που γίνονται με σεβασμό στις ακαδημαϊκές απαιτήσεις αλλά και με γνώμονα τον κοινωνικό μετασχηματισμό, επιμένοντας ότι η αλήθεια είναι πράξη επαναστατική.

Για επικοινωνία και τύπο:

Κατερίνα Σεργίδου –Υπεύθυνη Σειράς «Κριτική Έρευνα»

Τηλ: 6957500105 – mail: katerina.sergidou@gmail.com

Κεντρική Διάθεση: sales@redmarks.gr – 210.82.33.761 (Δευτέρα-Παρασκευή 12-8)

Ετικέτες