Χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους δίνουν αυτή την περίοδο έναν ακόμα δύσκολο αγώνα: τον αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι κόποι, οι προσδοκίες και τα όνειρα για μόρφωση και δουλειά περνάνε μέσα από αυτή την εκπαιδευτική δοκιμασία. Σε αυτόν τον αγώνα ευχόμαστε κάθε επιτυχία και  διαβεβαιώνουμε ότι ανεξάρτητα από την έκβασή του, θα είμαστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στους επόμενους αγώνες που θα ‘ρθουν: για δουλειά, δικαιώματα ,αξιοπρέπεια.

Αυτή η χρονιά είναι γεμάτη από μικρές και μεγάλες μάχες. Η περίοδος είναι δύσκολη και για τη δημόσια εκπαίδευση και τη  λαϊκή οικογένεια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να αποτελειώσει ό, τι έχει μείνει όρθιο στη δημόσια παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, περίθαλψη, σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών. Τα μέτρα που ψηφίστηκαν για το ασφαλιστικό-φορολογικό δεν είναι τα τελευταία.

Στο χώρο της παιδείας ειδικότερα, το υπουργείο προωθεί σε όλες τις βαθμίδες, αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που έχουν στόχο τη συρρίκνωση-συγχώνευση των υπηρεσιών της εκπαίδευσης, τις απολύσεις προσωπικού σε πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια, τις περικοπές πόρων από το δημόσιο σχολείο, τη στέρηση των παιδιών από το αγαθό της μόρφωσης.

Αυτό προσπαθεί να επιτύχει με τις αλλαγές που φέρνει, καταρχήν στα νηπιαγωγεία, στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και στα Επαγγελματικά Λύκεια. Την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων δείχνει εξάλλου και ο Εθνικός διάλογος για την Παιδεία: υλοποίηση, πιστή εφαρμογή κάθε λέξης, κάθε μνημονιακής δέσμευσης που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση προς τους δανειστές.

Ενάντια στα παραπάνω υπάρχει απάντηση. Ο κοινός αγώνας όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν να κλέψουν τη μόρφωση από τα παιδιά και τη δουλειά από τους γονείς τους. Ο αγώνας για ένα δημόσιο, πραγματικά δωρεάν σχολείο, ο αγώνας για ελεύθερη πρόσβαση σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αυτή η σχολική χρονιά τελειώνει με κινητοποιήσεις στο χώρο της παιδείας από τους εκπαιδευτικούς που παλεύουν για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Ας ενώσουμε τις αγωνίες και τους αγώνες μας. Να παλέψουμε μαζί τους.

Ετικέτες