Την Κυριακή 30 Μάρτη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα Αντωνιάδη της ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα, το Κόκκινο Δίκτυο σας καλεί στην Πανελλαδική Συνέλευσή του.

Ένα, σχεδόν, χρόνο μετά την ίδρυσή του, και δρώντας στα πλαίσια της Αριστερής Πλατφόρμας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, το Κόκκινο Δίκτυο και το συνδεδεμένο μαζί του Rproject.gr θα συζητήσει για τη μέχρι σήμερα δράση του, για τη γραμμή του μέσα στις έντονες διεργασίες σχετικά με τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ, για τα ζητήματα της συγκρότησης και λειτουργίας του.

Κέντρο στη συζήτησή μας θα είναι η αντιμετώπιση της πρόκλησης των ευρωεκλογών:

α) Η πολιτική γραμμή που υποστηρίζουμε, ενάντια στην Ευρώπη του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και του ρατσισμού. Η σύνδεση της πολεμικής μας ενάντια στην Ευρωζώνη με το «εσωτερικό» πολιτικό σχέδιο, με την επιδίωξη της ανατροπής της λιτότητας και της ακύρωσης των μνημονιακών αντιμεταρρυθμίσεων, μέσα από την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα, ως ένα πρώτο «μεταβατικό» βήμα προς τη γενικότερη εργατική νίκη και τη σοσιαλιστική απελευθέρωση.

β) Η οργανωτική μας καμπάνια, ο συγκεκριμένος τρόπος συμμετοχής μας στη μάχη των ευρωεκλογών.

γ) Η διεθνιστική αναφορά μας στην «άλλη» Ευρώπη, στην Ευρώπη των εργατών και στη ριζοσπαστική αντικαπιταλιστική Αριστερά. Γι’ αυτό, άλλωστε, η Συνέλευση του Κόκκινου Δικτύου συγκαλείται την επομένη της ολοκλήρωσης της 2ης «Συνάντησης» των ευρωπαϊκών κομμάτων και οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην Αθήνα, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Rproject.

Το Κόκκινο Δίκτυο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κέντρο συσπείρωσης των αγωνιστών-στριών που, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν τη μάχη για το Ενιαίο Μέτωπο της Αριστεράς, αλλά και τη συστηματική υποστήριξη της ριζοσπαστικής αριστερής πολιτικής. Συμβάλλοντας στην ανάδειξη και υποστήριξη του μεταβατικού περιεχομένου του στόχου Κυβέρνηση της Αριστεράς και των όρων και των προϋποθέσεων που απαιτούνται γι αυτόν. Στηρίζοντας αποφασιστικά και ουσιαστικά την Αριστερή Πλατφόρμα, επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε μια πανελλαδική «δικτύωση» κοινής πολιτικής συζήτησης, κοινής πολιτικής δράσης, στη βάση της ανατρεπτικής-αντικαπιταλιστικής στρατηγικής.

Σας περιμένουμε!  

Ετικέτες