Δεν εξουσιοδοτηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε μνημόνια!

Η υπογραφή ενός τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση Τσίπρα είναι προφανώς το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ψήφισαν οι πολίτες που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου. Είναι επίσης το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επέλεξε με την ψήφο της υπέρ του ΟΧΙ μια ισχυρή πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών. Στη διαδικασία της ανατροπής της λαϊκής εντολής της 25 Ιανουαρίου, όπως και στη διαδικασία της ανατροπής της ψήφου υπέρ του ΟΧΙ, τα όργανα και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν στο περιθώριο. Όπως τέθηκε τελικά στο περιθώριο και αγνοήθηκε παντελώς η συμφωνημένη απόφαση για συνέδριο, καθώς ανακοινώθηκαν εκλογές χωρίς να έχει συζητήσει γι αυτό κανένα όργανο του κόμματος. Όλα αυτά βρίσκονται σε καταφανή αντίθεση με τη συστατική αρχή της αριστεράς που είναι η απόλυτη δημοκρατία και η ισότιμη συμμετοχή όλων στις αποφάσεις.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της αριστεράς, της οικολογίας των κοινωνικών κινημάτων, το πλήθος του κόσμου της εργασίας και οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες που δεν έχουν καμία εναλλακτική με την πολιτική των μνημονίων, όσοι μπορούν και θέλουν να στηρίξουν μια κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη με βάση το συνεταιρισμό και την καινοτόμα μικρή επιχειρηματικότητα αλλά τσακίζονται από μνημόνια που ευνοούν τα μεγάλα συμφέροντα, έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται τους αγώνες. Έχουν αποδείξει ότι είναι έτοιμες και έτοιμοι να υπερασπίσουν με αγώνες το σύνταγμα, τη δημοκρατία, την ευημερία με ισότητα και αλληλεγγύη. Γι αυτό δεν τους αξίζει η περιθωριοποίηση και η απόλυτη υποταγή που θα ολοκληρωθεί αν υλοποιηθεί το τρίτο μνημόνιο. Δεν τους αξίζει η ντροπή της υλοποίησης ενός τρίτου και τελειωτικού μνημονίου αλλά η αντίσταση στη υλοποίησή του. Δεν του αξίζει να νομιμοποιούν ένα ‘αριστερό’ μνημόνιο με προφάσεις περί ισοδύναμων μέτρων, με τη στήριξη εντέλει καναλαρχών που μέχρι σήμερα βρίσκονταν απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα και τη Χίο, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και μια σειρά από ανιδιοτελείς αγωνιστές και αγωνίστριες που βρέθηκαν στο κοινοβούλιο ή σε άλλες θέσεις στην πρώτη γραμμή του αγώνα, παραιτούνται μαζικά ή αποχωρούν από όργανα. Δηλώνοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με περισσότερη πείρα και μεγαλύτερη αποφασισιτικότητα. Το ίδιο δηλώνουμε και εμείς. Οι σύντροφοι που μας επέλεξαν για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου δεν μας εξουσιοδότησαν να συμβάλουμε στο να υλοποιηθεί ένα ακόμη μνημόνιο αλλά στο ακριβώς αντίθετο. Γι αυτό και είμαστε σίγουροι ότι κατανοούν και επιδοκιμάζουν τη συλλογική μας παραίτηση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου. Όπως είμαστε σίγουροι ότι θα συναντηθούμε με τους περισσότερους από αυτούς, μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μας, στους αγώνες που έρχονται.

Αλέκος Γαϊτάνος 

Ειρήνη Κουτσουλιά

 Μικές Κριμιζής

Δημήτρης Λαβατσής 

Τέλης Τύμπας

Ετικέτες