Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας της Λαϊκής Ενότητας στο υπ. Εσωτερικών.

  Με την πρω­το­βου­λία αυτή ένωσε τη φωνή της με όλους όσους δο­κι­μά­ζο­νται από τα χιό­νια και το κρύο. Επί­σης θέ­λη­σε να ανα­δεί­ξει τις ευ­θύ­νες για αυτή την κα­τά­στα­ση της τω­ρι­νής κυ­βέρ­νη­σης αλλά και συ­νο­λι­κά του μνη­μο­νια­κού μπλοκ. Τα προ­βλή­μα­τα και οι κίν­δυ­νοι που δη­μιουρ­γούν τα έντο­να και­ρι­κά φαι­νό­με­να δεν είναι αντι­κει­με­νι­κά, η έλ­λει­ψη στοι­χειω­δών πα­ρο­χών προ­στα­σί­ας προ­σφύ­γων, αστέ­γων αλλά και του συ­νό­λου των ευά­λω­των κοι­νω­νι­κών ομά­δων οφεί­λο­νται στα εξο­ντω­τι­κά μνη­μο­νια­κά μέτρα. Οι ει­κό­νες με τις σκη­νές χω­μέ­νες μέσα στο χιόνι στη Μόρια, που έκα­ναν το γύρο του κό­σμου, η τρα­γι­κή κα­τά­στα­ση στην Μα­λα­κά­σα, στο Ελ­λη­νι­κό  αλλά και στις άλλες πε­ριο­χές που ζουν πρό­σφυ­γες, αλλά και ο πρό­σφα­τος θά­να­τος γυ­ναί­κας από μα­γκά­λι στο σπίτι της απο­τε­λούν τα­ξι­κά εγκλή­μα­τα. Κε­ντρι­κά συν­θή­μα­τα έξω από το υπουρ­γείο ήταν τα: «ΜΝΗ­ΜΟ­ΝΙΑ ΣΗ­ΜΑΙ­ΝΕΙ ΑΝ­ΘΡΩ­ΠΟΙ ΠΑ­ΓΩ­ΜΕ­ΝΟΙ», « ΦΘΗΝΟ – ΦΘΗΝΟ – ΠΕ­ΤΡΕ­ΛΑΙΟ ΦΘΗΝΟ, ΔΙΕΚ­ΔΙ­ΚΟΥ­ΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ», « ΝΑ ΦΥ­ΓΟΥ­ΝΕ ΟΙ ΠΡΟ­ΣΦΥ­ΓΕς ΑΠ΄ ΤΙΣ ΣΚΗ­ΝΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΧΑ­ΘΟΥ­ΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝ­ΘΡΩ­ΠΙ­ΝΕΣ ΖΩΕΣ»

Αντι­προ­σω­πεία απο­τε­λού­με­νη από την Μαρία Μπό­λα­ρη, τη Δέ­σποι­να Σπά­νου και τον Γιάν­νη Δούκα έγινε δεκτή από τον υπ. Πάνο Σκουρ­λέ­τη με­τα­φέ­ρο­ντας τα αι­τή­μα­τα:

  • για με­τα­φο­ρά και πλήρη σί­τι­ση των αστέ­γων και των προ­σφύ­γων σε θερ­μαι­νό­με­νους κλει­στούς χώ­ρους, με τις κα­τάλ­λη­λες υπο­δο­μές
  • για  δρα­στι­κή μεί­ω­ση του Ει­δι­κού Φόρου Κα­τα­νά­λω­σης στο πε­τρέ­λαιο θέρ­μαν­σης και στο φυ­σι­κό αέριο για όλα τα λαϊκά νοι­κο­κυ­ριά
  • για επα­να­φο­ρά του ΦΠΑ στο πε­τρέ­λαιο θέρ­μαν­σης και το φυ­σι­κό αέριο σε χα­μη­λό συ­ντε­λε­στή,
  • για δω­ρε­άν πα­ρο­χή πε­τρε­λαί­ου θέρ­μαν­σης και φυ­σι­κού αε­ρί­ου για τους ανέρ­γους και
  • για γεν­ναία κρα­τι­κή επι­δό­τη­σή έως την απαλ­λα­γή του πε­τρε­λαί­ου θέρ­μαν­σης από τον Ει­δι­κό Φόρο Κα­τα­νά­λω­σης για όλους τους αν­θρώ­πους με χα­μη­λά ει­σο­δή­μα­τα.

Ο υπουρ­γός, ει­λι­κρι­νώς  πα­ρα­δέ­χτη­κε ότι τα συ­γκε­κρι­μέ­να αι­τή­μα­τα προ­σκρού­ουν στο «συ­νο­λι­κό­τε­ρο πλαί­σιο», δη­λα­δή ση­μαί­νουν ανα­τρο­πή του συ­νό­λου της πο­λι­τι­κής που εφαρ­μό­ζε­ται, απο­δει­κνύ­ο­ντας για ακόμη μία φορά ότι μνη­μο­νια­κές πο­λι­τι­κές και πα­ράλ­λη­λο πρό­γραμ­μα δεν είναι δυ­να­τό να υπάρ­χουν.

Ετικέτες