Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας της Λαϊκής Ενότητας στο υπ. Εσωτερικών.

  Με την πρωτοβουλία αυτή ένωσε τη φωνή της με όλους όσους δοκιμάζονται από τα χιόνια και το κρύο. Επίσης θέλησε να αναδείξει τις ευθύνες για αυτή την κατάσταση της τωρινής κυβέρνησης αλλά και συνολικά του μνημονιακού μπλοκ. Τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν είναι αντικειμενικά, η έλλειψη στοιχειωδών παροχών προστασίας προσφύγων, αστέγων αλλά και του συνόλου των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων οφείλονται στα εξοντωτικά μνημονιακά μέτρα. Οι εικόνες με τις σκηνές χωμένες μέσα στο χιόνι στη Μόρια, που έκαναν το γύρο του κόσμου, η τραγική κατάσταση στην Μαλακάσα, στο Ελληνικό  αλλά και στις άλλες περιοχές που ζουν πρόσφυγες, αλλά και ο πρόσφατος θάνατος γυναίκας από μαγκάλι στο σπίτι της αποτελούν ταξικά εγκλήματα. Κεντρικά συνθήματα έξω από το υπουργείο ήταν τα: «ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ», « ΦΘΗΝΟ – ΦΘΗΝΟ – ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΦΘΗΝΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ», « ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕς ΑΠ΄ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την Μαρία Μπόλαρη, τη Δέσποινα Σπάνου και τον Γιάννη Δούκα έγινε δεκτή από τον υπ. Πάνο Σκουρλέτη μεταφέροντας τα αιτήματα:

  • για μεταφορά και πλήρη σίτιση των αστέγων και των προσφύγων σε θερμαινόμενους κλειστούς χώρους, με τις κατάλληλες υποδομές
  • για  δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά
  • για επαναφορά του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο σε χαμηλό συντελεστή,
  • για δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου για τους ανέργους και
  • για γενναία κρατική επιδότησή έως την απαλλαγή του πετρελαίου θέρμανσης από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για όλους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.

Ο υπουργός, ειλικρινώς  παραδέχτηκε ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα προσκρούουν στο «συνολικότερο πλαίσιο», δηλαδή σημαίνουν ανατροπή του συνόλου της πολιτικής που εφαρμόζεται, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι μνημονιακές πολιτικές και παράλληλο πρόγραμμα δεν είναι δυνατό να υπάρχουν.

Ετικέτες