Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε ο διήμερος αποκλεισμός της Δ.Ε.Η που είχε οργανώσει η Παμπατραϊκή Συνέλευση Συλλογικοτήτων και Πολιτών.

Πάνω από 200 άτομα την πρώτη μέρα, και άλλα τόσα τη δεύτερη, πέρασαν από τις 6 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι που έληγε και ο αποκλεισμός.

Με κύρια συνθήματα όπως "Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!", "Υγεία, παιδεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό", "Διαγραφή του χρέους των λαϊκών οικογενιών & άμεση ελάφρυνση των χρεώσεών τους!", "Όχι στην μετατροπή της Δ.Ε.Η σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό", φορείς & συλλογικότητεςς (λαϊκές συνελεύσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, Κίνηση "Ανέργων & Ανασφάλιστων" κ.α.) που συμμετέχουν στην Παμπατραϊκή συνέλευση, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες και αγωνιστές, καθώς και οι εργαζόμενοι που εκείνη την ώρα απεργούσαν στήριξαν την κινητοποίηση. Ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που ερχόταν να πληρώσει λογαριασμούς μάλιστα, εξέφραζε τη στήριξη της στην κινητοποίηση λέγοντας "πως δεν πάει άλλο".

Το απόγευμα μετά την λήξη του αποκλεισμού πραγματοποιήθηκε νέα συνέλευση της "Παμπατραϊκής συνέλευσης συλλογικοτήτων & πολιτών" στην οποία αποφασίστηκε, μετά την επιτυχία του αποκλεισμού, να γίνει την επόμενη μέρα παρέμβαση στον χώρο της Δ.Ε.Η, σε κόσμο και εργαζομένους με σκοπό το κάλεσμα σε καινούρια συνέλευση την επόμενη βδομάδα για οργάνωση της συνέχειας των δράσεων.

Ο αποκλεισμός της Δ.Ε.Η στην Πάτρα, όπως και η πρόσφατα συγκροτημένη Παμπατραϊκή συνέλευση που τον οργάνωσε είναι ένα κομμάτι μόνο των αντιδράσεων που έχουν ξεπηδήσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας εξ'αιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση σχετικά με το ρεύμα. Πολιτική που συνοψίζεται  στα παραφουσκωμένα χαράτσια, στο κόψιμο ρευμάτων οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν και στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ. 

Η μεγάλη συμμετοχή στις μέχρι τώρα αντιδράσεις  δείχνουν τη διάθεση και την αποφασιστικότητα του κόσμου. Αυτό που μένει είναι ο τρόπος οργάνωσης, μαζικοποίησης και συνέχειας του αγώνα, η προσπάθεια δημιουργίας νέων  και αναζωογώνησης επιτροπών ενάντια στα χαράτσια και στο κόψιμο του ρεύματος σε κάθε γειτονιά κ.α. Ιδιαίτερα στην Πάτρα, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που έχει ολιγωρήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα, οφείλει από 'δω και πέρα να συμμετάσχει πιο ενεργά, συμβάλλοντας στην μαζικοποίηση και στην καλύτερη οργάνωση των κινητοποίησεων για το ρεύμα. Είναι σαφές, άλλωστε, ότι ο δρόμος για την ανατροπή της κυβέρνησης περνάει μόνο μέσα από τέτοιους αγώνες. 



Ετικέτες