Πάνω από έξι χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν χθες (Πέμπτη 7/11/2013) την πλ. Γεωργίου δίνοντας την απάντησή τους στην πραξικοπηματική εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ τα ξημερώματα της ίδιας μέρας.

Πάνω από 20 σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητικοί σύλλογοι, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, η Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" έδωσαν δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε. Ο κόσμος της Πάτρας στους δρόμους έκανε ξεκάθαρο ότι "η ΕΡΤ, δεν κλείνει, δημόσια θα μείνει".

Η εικόνα της πρωϊνής εισβολής σε πολλούς έφερε μνήμες Πολυτεχνείου. Όπως φάνηκε και στη συνέλευση αλληλέγγυων που ακολούθησε στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Πάτρας, η εισβολή στην ΕΡΤ είναι μόνο μία πτυχή της αυταρχικότητας της κυβέρνησης και το ζήτημα που μπαίνει τώρα είναι πως η κυβέρνηση "θα φύγει" όσο πιο γρήγορα γίνεται. 

Άμεσο καθήκον της αριστεράς και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να οργανώσει αυτή την απάντηση, κάτι για το οποίο η "κοινοβουλευτική δουλειά" δεν αρκεί". Από σήμερα κιόλας πρέπει να ξεκινήσουν συνελεύσεις των Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας οι οποίες, πέρα από τη φυσική περιφρούρηση της ΕΡΑ Πάτρας θα φροντίσουν να "μεταφέρουν" τον αγώνα στις γειτονιές, και να το συνδέσουν με τα υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί η μνομονιακή πολιτική.

Ετικέτες