Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πορεία που οργανώθηκε στις 9/1 με αφορμή τα 23 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Πάνω από χίλια άτομα συνολικά, αριστερές οργανώσεις, σωματεία, νέοι - νέες και άνεργοι - άνεργες κεντρώθηκαν στο σχολικό συγκρότημα "Τεμπονέρα" στη Βουδ και ύστερα από καταθέσεις στεφάνου, πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας.  

Ο κόσμος της πορείας φώναξε πολλές φορές "Ο Τεμπονέρας ζει" αλλά και συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της μνημονιακής πολιτικής και της καταστολής όπως αντιφασιστικά συνθήματα τα οποία ακούστηκαν δυναμικά μπροστά από τα ερμητικά κλειστά γραφεία της συμμορίας της Χρυσής Αυγής. 

Όπως ακούστηκε και στις ομιλίες στην αρχή της συγκέντρωσης, η τρομοκρατία και η καταστολή που χρησιμοποιήθηκε το '91 από την κυβέρνηση για την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων και κατέληξε στη δολοφονία του Τεμπονέρα, υπάρχει και σήμερα. Τον ρόλο των τότε ΟΝΝΕΔιτών, σήμερα τον παίζουν οι Χρυσαυγίτες και ανοιχτά, πια, τα ΜΑΤ και οι υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, με πιο τρανή απόδειξη την "απαγόρευση συναθροίσεων" και την καταστολή της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας μια μέρα πριν από την πορεία για τον Τεμπονέρα. Και φυσικά, οι "σύγχρονοι Καλαμπόκες" παραμένουν ουσιαστικά ατιμώρητοι. 

Αυτό που πρέπει να φροντίσουμε από δω και μπρος, για να γίνει όντως η "υπόθεση Τεμπονέρα" πιο "επίκαιρη από ποτέ", είναι να μιμηθούμε το τεράστιο κύμα κινητοποιήσεων που ξέσπασε μετά τη δολοφονία του και ανέτρεψε την τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη. 


Ετικέτες