Kλιμάκιο από συντρόφους και συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στο Ασκληπιείο Βούλας μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρη Μάρταλη.

Μοιράζοντας υλικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, αντιμετωπίσαμε θετική ανταπόκριση αλλά και την αγωνία των εργαζομένων του νοσοκομείου για την «επόμενη μέρα», για το «αν θα καταφέρουμε να τους διώξουμε». 

 Η περιοδεία κατέληξε στην προγραμματισμένη, από τον ΣΥΡΙΖΑ Ασκληπιείου, συζήτηση για τις ευρωεκλογές. Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, οδηγοί σε διαθεσιμότητα, αλλά και γιατροί του νοσοκομείου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εισήγηση του σ. Μάρταλη. Απορίες όπως  «τί θα γίνει με τα χαράτσια», αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα «έτοιμο Σχέδιο Β’» σε περίπτωση αποτυχίας της σκληρής διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τοποθετήσεις  όπως ότι «η κυβέρνηση δημιουργεί ρατσισμό δημιουργώντας το δίπολο μετανάστες – ντόπιοι και κλείνοντας  παράλληλα σχολεία, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τεχνητές εντυπώσεις ότι οι μετανάστες  φταίνε για τις περιορισμένες θέσεις στα δημόσια σχολεία» και ότι σε αυτό το πράγμα «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει μια ξεκάθαρη αντιρατσιστική απάντηση όπως ότι ‘θέλουμε σχολεία  για όλους’ », «ζωντάνεψαν» την ήδη ενδιαφέρουσα συζήτηση.  

Ο σ. Μάρταλης διευκρίνησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα υπεράσπισης των φτωχότερων στρωμάτων και διασφάλισης βασικών αγαθών σε όλους τους «από κάτω», όπως κατάργηση του μνημονίου και των ερφαμοστικών νόμων, επαναπρόσληψη των παράνομα απολυμένων,  επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα, ρεύμα, υγεία, παιδεία για όλους,  το οποίο δεσμεύεται να εφαρμόσει από την πρώτη κιόλας μέρα της κυβέρνησης της αριστεράς. Η χρηματοδότηση αυτού του προγράμματος θα γίνει, εκτός των άλλων, από τα λεφτά που τώρα ξοδεύονται στο χρέος και στους τόκους του, καθώς  και  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τις ανάγκες των από κάτω μπροστά σε κάθε εκβιασμό, όπως υπογραμμίζει και το σύνθημα «καμία θυσία για το ευρώ». Τόνισε επίσης μια σειρά από  τα επόμενα σκληρά μέτρα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση (σύνταξη στα 360 ευρώ, διάλυση του ασφαλιστικού κ.α) και την ανάγκη της μεγάλης εκλογικής διαφοράς  του μεγαλύτερου αντιπάλου της αυτή τη στιγμή, του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή, που θα έχει ως αποτέλεσμα το, τόσο απαραίτητο, γκρέμισμα της κυβέρνησης. 

Το πλήθος των ερωτημάτων, των αποριών, αλλά και του ενδιαφέροντος των εργαζομένων στο Ασκληπειό για κουβέντα πριν καν αρχίσει η εκδήλωση, δείχνει ποιός είναι ο κόσμος από τον οποίο αντλεί δύναμη και πρέπει να έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ετικέτες