Η διαδήλωση για την ρατσιστική δολοφονία του άτυχου Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα ήταν μια ηχηρή απάντηση στη ρατσιστική και νεοναζιστική βία, αλλά και μια πρώτη μαζική προειδοποίηση στον Δένδια ότι κάθε απόπειρα συγκάλυψης θα μας βρει απέναντι.

Πάνω από 500 διαδήλωσαν στους δρόμους της γειτονιάς. Εκτός από την παρουσία αντιρατσιστικών οργανώσεων και δυνάμεων της Αριστεράς, η συμμετοχή και η στήριξη κόσμου των Πετραλώνων ήταν μια ελπιδοφόρα έκφραση των αντιφασιστικών-αντιρατσιστικών διαθέσεων μεγάλου τμήματος της κοινωνίας. Η πικετοφορία με αντιφασιστικά συνθήματα, και η περιοδεία ενημέρωσης στη γειτονιά, κατέληξε στο σημείο της δολοφονίας όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Τα αντανακλαστικά του κινήματος και της γειτονιάς με το άμεσο κάλεσμα για αντιφασιστική διαδήλωση αποδείχθηκαν απολύτως σωστά.

Τα ευρήματα στα σπίτια των δύο δολοφόνων (ολόκληρος οπλισμός, μαζί με προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, ενώ αναφέρεται πως υπήρξαν και… φωτογραφίες του «φυρερίσκου» Μιχαλολιάκου) αποκαλύπτουν το «ποιόν» τους. Στα ΜΜΕ βέβαια δεν είδαμε την ίδια «ιερή αγανάκτηση» που προκάλεσαν τα άδεια μπουκάλια μπύρας στη Βίλα Αμαλίας…

Το Δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ, αφού εδέησε να βγει μετά από ώρες, δεν ανέφερε το «πολιτικό κόμμα», φυλλάδια του οποίου βρέθηκαν στα σπίτια των δολοφόνων. Και βέβαια, όλη η διαχείριση της υπόθεσης από τη ΓΑΔΑ, τα ΜΜΕ, τα κυβερνητικά κόμματα ήταν αποκαλυπτική των πολιτικών προτιμήσεων προς το νεοναζιστικό «άκρο».

Ούτε φωτογραφίες των δραστών αναρτήθηκαν (καθώς δεν είναι ούτε οροθετικές, ούτε διαδηλωτές), ούτε δριμείες επιθέσεις στη ΧΑ για «υπόθαλψη της βίας» έγιναν, ούτε «κατηγορηματικές, χωρίς αστερίσκους» κλπ καταδίκες της βίας είδαμε, ούτε ολοήμερα ρεπορτάζ για το «στυγερό έγκλημα»… Κάποια στιγμή, ο Δένδιας έδωσε την πολιτική διάσταση του ζητήματος: μας ενημέρωσε ότι… φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για «μικροκομματική εκμετάλλευση»!

Και πάλι, εις ανώτερα κύριε Δένδια… Η αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 2 μμ στην Ομόνοια, αποκτά πλέον σημαντικότερες διαστάσεις ως πρώτη απάντηση και καταδίκη των νεοναζί και των πολιτικών τους προστατών. Συνεχίζουμε, με την καθημερινή αντιφασιστική δράση στις γειτονιές, και με επόμενο μεγάλο σταθμό την αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής, στις 9 Φλεβάρη.

Ετικέτες