Η αντιφασιστική συναυλία στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος που διοργανώθηκε από φορείς και συλλογικότητες του Κολωνού, των Σεπολίων και της Ακαδημίας Πλάτωνος και με συμμετοχή της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, ήταν η καλύτερη απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις που έχουμε δεχτεί οι κάτοικοι της περιοχής το προηγούμενο διάστημα. Πλήθος καλλιτεχνών, όπως η Κάιτη Κουλλιά, η Ναταλία Ρασούλη, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Ματούλα Ζαμάνη, οι Απροβαρίστας, οι Silent Wedding και τα Τοξικά Απόβλητα, ένωσαν τις φωνές τους με τις δικές μας σε μια πολύωρη και δυναμική συναυλία.

Από τη συναυλία πέρασαν πάνω από 3000 άνθρωποι, οι οποίοι τραγούδησαν, χόρεψαν και φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα. Μέλη συλλογικοτήτων διάβασαν τις ανακοινώσεις τους στον κόσμο, όπως το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και πρωτοβουλίες ενάντια στις φυλακές τύπου Γ. Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε και η Φωτεινή από τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

Η συναυλία αυτή, με τον πολιτικό και αντιφασιστικό της χαρακτήρα, ήταν μια μεγάλη νίκη των ανθρώπων της γειτονιάς απέναντι στους φασίστες. Στους φασίστες που μετά τις εκλογές και τα υψηλά ποσοστά που πήραν στις γειτονιές μας, προσπαθούν με διάφορους τρόπους να ελέγξουν την περιοχή. Πρώτα έκαναν στον Κολωνό την κεντρική προεκλογική τους συγκέντρωση για τις Ευρωεκλογές (μετά το 20% του Κασιδιάρη στη γειτονιά μας) αλλά παρά την πανκινητοποίηση κατάφεραν να μαζέψουν μόλις 400 άτομα , τη στιγμή που η αντιφασιστική συγκέντρωση που έγινε στα Σεπόλια – και που κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ εμπόδιζαν να κάνει πορεία προς τον Κολωνό – είχε πολύ περισσότερο κόσμο. Στη διάρκεια της προπαγάνδισης της συναυλίας, μέλη της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό και της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων – Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνα δέχτηκαν επανειλημμένα φραστικές επιθέσεις , απειλές και προπηλακισμούς από πολυάριθμα μέλη της Χρυσής Αυγής που προσπαθούσαν να σταματήσουν την αφισοκόλληση, κυρίως στην περιοχή των Σεπολίων που έχουν αποφασίσει να ελέγξουν πρώτα.

Οι νεοναζί πρέπει να κατάλαβαν ότι ο κόσμος της γειτονίας, ο κόσμος που αγωνίζεται με αλληλεγγύη για αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα για όλους, δεν τρομοκρατείται και δεν κάνει πίσω. Η συναυλία τους έδωσε ένα μήνυμα, αλλά τα μηνύματα πρέπει να συνεχίσουν να τους έρχονται μέχρι να εγκαταλείψουν το σχέδιό τους να κάνουν άβατο μια περιοχή της Αθήνας, στα πρότυπα του Άγιου Παντελεήμονα.

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΚΙΝΗΣΗ «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» ΣΕΠΟΛΙΩΝ – ΚΟΛΩΝΟΥ