Πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2019 στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου Αθηνών η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της «Ανυπότακτης Αττικής».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες φίλες και φίλοι  της Ανυπότακτης Αττικής, από κάθε γωνιά της Αττικής και της Αθήνας, εκπρόσωποι από τοπικά κινήματα, επιτροπές κατοίκων, δημοτικά σχήματα και πρωτοβουλίες, ενώ παλμό και ζωντάνια έδωσε η δυναμική παρουσία της νεολαίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Άρης Τόλιος.

Παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι: Αθήνας, Αυγή Μπέσκα-Θεοδόση με το «Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα», Αμαρουσίου, Λευτέρης Μαγιάκης με την «Ενότητα Ανατροπή και έργο για το Μαρούσι», Χαλανδρίου, Σωτήρης Λαπιέρης με την Πρωτοβουλία Πολιτών «Χαλάνδρι ενάντια», Πετρούπολης, Νίκος Σακούτης με τον συνδυασμό «Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση πολιτών Πετρούπολης», Γλυφάδας, Ειρήνη Βαγγελάτου με τον συνδυασμό «Ανυπότακτη Γλυφάδα», Δάφνης-Υμηττού, Δέσποινα Λαγδά με τις «Ανυπότακτες γειτονιές Δάφνης Υμηττού», Νέας Σμύρνης, Γιώργος Οικονόμου με την «Ανατροπή στην Πόλη-δημοτική κίνηση Νέας Σμύρνης», Κορυδαλλού, Γιάννης Περσίδης με τον συνδυασμό «Ανυπότακτος Κορυδαλλός», Αγίου Δημητρίου, Παναγιώτης Λασκαρίδης με την «Δύναμη Αλλαγής», Καλλιθέας, Χρήστος Ιωαννίδης με τον συνδυασμό «Μια πόλη στο Δρόμο», Νίκαιας-Αγ.Ιωάννου Ρέντη, Κώστας Παπαδόπουλος με τον συνδυασμό  «Κόντρα στο Ρεύμα», καθώς και η κοινοτική σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια  στις Κοινότητες του δήμου Αθήνας, Όλγα Κλείτσα με την «Ανυπότακτη Αθήνα». Στην συγκέντρωση έστειλαν χαιρετισμούς οι υποψήφιοι δήμαρχοι: Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης με την «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης», Βύρωνα, Τάσος Μαυρόπουλος με τον συνδυασμό «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα», Χολαργού-Παπάγου, Περικλής Ζήκας με το «Δίκτυο πολιτών Παπάγου-Χολαργού»,  Αγίας Παρασκευής, Θάνος Ανδρίτσος με το «Φυσάει Κόντρα», Μεγαρέων, Βασίλης Πολυχρόνης με τον συνδυασμό «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση» και Περιστερίου Νίκος Ζούτσος με την «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου».

Επίσης τη συγκέντρωση στήριξαν με την παρουσία τους πολλοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του συνδυασμού  «Λαϊκή Ενότητα - Μέτωπο Ανατροπής».

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης έκανε  η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Μαριάνα Τσίχλη.

Στην ομιλία της επεσήμανε ότι η Αττική έχει δεχτεί τα μεγαλύτερα πλήγματα από την κρίση και από τις μνημονιακές πολιτικές. Τόνισε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας και ιδιαίτερα η διοίκηση της κ. Δούρου έπαιξαν ενεργητικό ρόλο στην προώθηση αυτών των πολιτικών. Έγιναν το στήριγμα αλλά και ο ρυθμιστής των σχέσεων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, και της ασύδοτης παράδοσης χώρων και υποδομών στα ιδιωτικά συμφέροντα. Την ίδια πολιτική και με μεγαλύτερη ένταση σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση θέλει να ακολουθήσει και ο κ. Πατούλης.

Ανέπτυξε ότι όλη την προηγούμενη περίοδο η Περιφέρεια ήταν ελλειμματική ή και απούσα  στους τομείς της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, της πολιτικής προστασίας, των δημόσιων αγαθών. Ενώ παράλληλα σημαντική είναι η πολιτική ευθύνη της περιφερειακής αρχής  για τις καταστροφές στο Μάτι και στη Μάνδρα, αφού ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε τους πόρους και τους μηχανισμούς της είχε άμεση επίπτωση στο μέγεθος της καταστροφής.

Στη συνέχεια περιέγραψε το πρόγραμμα της Ανυπότακτης Αττικής δηλώνοντας ότι επιδιώκει να εκφράσει μία διαφορετική πολιτική, μέσα και έξω από την Περιφέρεια, και σε θεσμικό επίπεδο αλλά κυρίως μέσα στο κίνημα, μέσα στις γειτονιές στις τοπικές και εργατικές αντιστάσεις, και τόνισε τις βασικές επιδιώξεις της περιφερειακής κίνησης : Για μια Περιφέρεια με προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική και στην υποστήριξη των εργαζομένων, των φτωχών, των αποκλεισμένων. Για  ελεύθερους δημόσιους χώρους, για πάρκα υψηλού πρασίνου, για δημόσιες, δωρεάν προσβάσιμες δομές πολιτισμού και αθλητισμού. Για ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων. Για να αποτραπεί η παράδοση του παραλιακού μετώπου και του Ελληνικού στα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να κλείσει το αίσχος της Φυλής, για να μπλοκαριστεί κάθε σκέψη για ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, για να μη θάβονται ολόκληρες περιοχές στα σκουπίδια. Για να ενισχυθεί η πολιτική προστασία, να διασωθούν τα δάση της Αττικής, τα ρέματα και η βιοποικιλότητά της.

Τόνισε τον πολιτικό χαρακτήρα της επόμενης μάχης και κάλεσε σε καταψήφιση των παρατάξεων που εκφράζουν τις μνημονιακές πολιτικές και ενίσχυση της «Ανυπότακτης Αττικής», ώστε να δοθεί ένα μήνυμα διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας απέναντι στις σημερινές πολιτικές, αλλά και στον πολιτικό κυνισμό και στις χωρίς όρια πολιτικές μεταστροφές  που έδειξε η κυβερνώσα παράταξη σε επίπεδο κυβέρνησης και περιφέρειας. Κάλεσε ακόμα και όσους δεν ταυτίζονται απόλυτα με το πρόγραμμα της Ανυπότακτης Αττική ή και αμφιταλαντεύονται για τη στάση τους στην κεντρική πολιτική σκηνή, να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στην Περιφέρεια.

Στη συνέχεια χαιρέτισε τη συγκέντρωση ο απερχόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Πρωτονοτάριος, ο οποίος  αναφέρθηκε στις σημαντικές μάχες που δόθηκαν μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο για την αποτροπή της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής από την Περιφέρεια Αττικής και την πεποίθησή του ότι η Ανυπότακτη Αττική με το δυναμισμό και την ορμή της θα προχωρήσει αυτή την προσπάθεια ακόμα περισσότερο.

Αμέσως μετά, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το συνδυασμό Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής, Νίκος Χουντής αναφέρθηκε στον αντιδραστικό ρόλο που παίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι θεσμοί της, στη σημασία που και οι ίδιοι δίνουν στις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά στις Περιφέρειες, και τέλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες που μπορεί να δώσει για το λαϊκό κίνημα και την αριστερά μια ριζοσπαστική αποφασιστική παρέμβαση ακριβώς μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ευχόμενος καλή δύναμη και επιτυχία στο συνδυασμό της Ανυπότακτης Αττικής.

Ακολούθησε η απερχόμενη περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια ευρωβουλευτής με το συνδυασμό Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής, Κατερίνα Θανοπούλου. Στηλίτευσε την ακραία πολιτική μεταστροφή της παράταξης της Δύναμης Ζωής, περιγράφοντας το διαχωρισμό πολλών εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων από την παράταξη Δούρου, μεταξύ των οποίων της ίδιας και του Γ.Πρωτονοτάριου, ώστε να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των πολλών και όχι για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Τόνισε την ανάγκη στήριξης των εκλεγμένων αγωνιστών από τα τοπικά κινήματα και ευχήθηκε και αυτή καλή επιτυχία στην κίνηση της Ανυπότακτης Αττικής.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Παναγιώτη Σταθόπουλο, των 121 υποψηφίων του συνδυασμού.

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ – ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

Ετικέτες