Η «Εργατική Αριστερά» συμπλήρωσε 19 χρόνια παρουσίας στα κινήματα, στους αγώνες και στις πολιτικές μάχες της εποχής μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι συντελεστές της και οι φίλοι της το γιόρτασαν την Κυριακή 23/2 στον Πολυχώρο Κομμούνα.

Σε μια εποχή που η πληροφόρηση μονοπωλείται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους πολιτικούς εκφραστές τους, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζουν να υπάρχουν έντυπα που μιλάνε για τους αγώνες των «από κάτω». Έντυπα που ζουν και αναπνέουν στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές και στις γειτονιές. Όσοι λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια, είτε γράφουν, είτε διακινούν είτε διαβάζουν την Εργατική Αριστερά είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν από κοινού. Η «Κομμούνα» γέμισε από νωρίς με κόσμο κάθε ηλικίας. Με ενεργά μέλη της Αριστεράς και του κινήματος που στηρίζουν την εφημερίδα όλα αυτά τα χρόνια.

Η έκθεση με κομβικά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας στη δεκαεννιάχρονη πορεία της τράβηξε τα βλέμματα συνδέοντας τις διαφορετικές εικόνες αγώνων και διεκδικήσεων. Αγώνων που άλλοτε νίκησαν, άλλοτε έχασαν, όμως πάντοτε καλύπτονταν από την «Εργατική Αριστερά». Η γιορτή της εφημερίδας, λοιπόν, δε θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από μια συλλογική προσπάθεια. Σύντροφοι και συντρόφισσες ετοίμασαν εξαιρετικό φαγητό, έφεραν αρκετό ποτό και το κλίμα έδεσε με όμορφες μουσικές από φίλους και φίλες της εφημερίδας. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η λαχειοφόρος αγορά μοίρασε δώρα σχεδόν σε όλους και όλες, χαρίζοντας αρκετό γέλιο και πειράγματα.

Πάρα πολύς κόσμος τίμησε το γλέντι οικονομικής ενίσχυσης της εφημερίδας, δίνοντας ελπίδα ότι όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, υπάρχει ένα σημαντικό δυναμικό κόσμου που επιμένει να κοιτάει Αριστερά. Να διαβάζει αριστερά έντυπα, να μιλάει πολιτικά και να μάχεται στους κοινωνικούς του χώρους. Και αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα που άφησε και φέτος η γιορτή της εφημερίδα μας…