Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 2μμ, οδός Αθηνάς 63

Σε συγκέντρωση έξω από την “κοινωνική πολυκατοικία” του Δήμου Αθήνας στην οδό Μπουμπουλίνας 36 προχώρησαν τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη το πρωί αγωνιστές και αγωνίστριες από τις γειτονιές της Αθήνας απαιτώντας να μην διακοπεί το ρεύμα και το νερό στις οικογένειες αστέγων που έχουν βρει καταφύγιο εκεί. Οικογένειες που από τον Ιούλιο δίνουν μία άνιση μάχη για να διατηρήσουν ένα σπίτι για τα παιδιά τους κι ένα σταθερό περιβάλλον για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Οικογένειες που έγιναν αποδέκτες εξώδικων από το Δήμο της Αθήνας αφού πρώτα τις είχε εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά αναγκάζοντάς τες ν' ανοίξουν τα σπίτια τους σε αγνώστους προκειμένου να προβληθεί το πρόγραμμα της "Κοινωνικής Πολυκατοικίας". Οικογένειες που καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής τους στην "Κοινωνική Πολυκατοικία" ήταν παρατημένες τόσο από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου όσο και από την ανάδοχο ΜΚΟ του έργου (Ανθρώπινοι Άνθρωποι). 

Η δημοτική αρχή είχε αποστείλει εξώδικα στους ανθρώπους που διαμένουν εκεί ανακοινώνοντας ότι θα διακόψει ρεύμα και νερό στις 4 Δεκέμβρη!

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, ο Δήμος Αθηναίων δεν ντράπηκε να λασπολογήσει ενάντια στις οικογένειες αυτές. Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο βέβαια, από έναν Δήμαρχο που την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να σπαταλήσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για έργα βιτρίνας και καλλωπισμού για χάρη της τουριστικής βιομηχανίας και των μεγαλεμπόρων των πολυκαταστημάτων, κόβει τα χρήματα για προγράμματα κοινωνικής στέγασης την ώρα που μεγαλώνει ο αριθμός των άστεγων που κοιμούνται στους δρόμους. Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τους οπαδούς των μνημονίων και του "μαζί τα φάγαμε": βεβαίως, ευθύνη γι' αυτούς έχουν οι οικογένειες και οι πολίτες που δεν είναι αρκετά "ανταγωνιστικοί". 

Είναι κι αυτός ένας τρόπος φυγής από την πραγματικότητα, ένας τρόπος να κρύψουν τα πραγματικά ερωτήματα:

·  Γιατί υπέγραψε ο Δήμαρχος Καμίνη σύμβαση με το ίδρυμα Χατζηκώνστα (εκπαιδευτικής μέριμνας νέων) με το υπέρογκο ποσό των 4500 Ευρώ το μήνα για μία κακοσυντηρημένη πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων; Άραγε η στέγαση οικογενειών και μαθητών δεν περιλαμβάνονται ήδη στους σκοπούς του ιδρύματος Χατζηκώνστα; Γνωρίζουν άραγε όσοι κι όσες έχουν κάνει δωρεές στο ίδρυμα, ότι σε συνεργασία με το Δήμο, ξεσπιτώνει μαθητές και μαθήτριες;

·  Γιατί δεν λειτούργησε το job center παρά μόνο τον τελευταίο μήνα πριν τη λήξη του προγράμματος; Που βρίσκεται άραγε το φιλανθρωπικό σωματείο "Ανθρώπινοι άνθρωποι" το οποίο διεκδίκησε στα μέσα ενημέρωσης τη δόξα για την λειτουργία αυτού του προγράμματος και εισέπραξε 45.000 ευρώ για την ανακατασκευή της πολυκατοικίας (ενισχύσεις για αυτή την δραστηριότητα και στήριξη από εθελοντές), ενώ η πολυκατοικία συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση;

Η ανάγκη για κοινωνική στέγαση σε μια περίοδο που τα μνημόνια σκορπάνε τη φτώχεια και οι Τράπεζες απειλούν να αρπάξουν ακόμη περισσότερα σπίτια με τους πλειστηριασμούς, δεν μπορεί να μπει στο πάγκο των περικοπών του Καμίνη, ούτε των σκοπιμοτήτων επιβίωσης φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και σωματείων. Κυβέρνηση και Δήμος Αθηναίων είναι υπόλογοι. Δεν θα αφήσουμε καμία οικογένεια να παίρνει επιδόματα ελεημοσύνης στο παγκάκι.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 2μμ.

Και την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη στις 6μμ, μαζί με συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικούς σας καλούμε να στολίσουμε ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο στην είσοδο της πολυκατοικίας στην Μπουμπουλίνας 36.

Ετικέτες