Μια μαρτυρία από τα σημερινά γεγονότα στην Πλατεία Συντάγματος.

Ώρα 11.00 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος. Το κιόσκι των Τούρκων αγωνιστών, που εδώ και δύο μέρες ξεκίνησαν απεργία πείνας και μαζεύουν υπογραφές συμπαράστασης για τους υπο έκδοση συντρόφους τους, είναι περικυκλωμένο απο αστυνομικές δυνάμεις. 

Δύο μηχανές της ομάδας Ζ και τρεις ακόμα αστυνομικοί έχουν εντολή να απομακρύνουν από το Σύνταγμα, όσους-ες ενημερώνουν τους περαστικούς για τον αγώνα και τις δίκες των συντρόφων τους, οι οποίοι διώκονται για τρομοκρατική δράση στην Τουρκία. 

Την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης στο σημείο βρέθηκαν τυχαία τρία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δύο εξ αυτών μάλιστα είναι μέλη και της Κεντρικής του Επιτροπής. Παρόλες τις έντονες παραινέσεις και διαμαρτυρίες τους, δύο άντρες και μια γυναίκα-κυριολεκτικά-μπουζουριάστηκαν σε περιπολικά με άγνωστο προορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία σκοπεύει να κρατήσει μία εκ των απεργών πείνας, την Fadik Adiyaman, αφού υπάρχει αίτημα έκδοσης της από την Interpol, παρά το γεγονός ότι έχει πρόσφατα δικαιωθεί για την ίδια υπόθεση! 

Τα ίδια καλόπαιδα του Δένδια απείλησαν με συλλήψεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν ο ένας από αυτούς (γνωστός συνδικαλιστής) προσπάθησε να εμποδίσει τη βίαιη μεταφορά της γυναίκας στο περιπολικό, εισέπραξε ένα τσαμπουκαλίδικο "θες να σε πάω και εσένα μέσα και να δεις και τα άλλα"; Κάτι θα ξέρει φαίνεται το όργανο της τάξης για τις "περιποιήσεις" που προφέρονται σε μετανάστες/πρόσφυγες, αντιφασίστες και άλλους συλληφθέντες στα "φιλόξενα" κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Καθόλη τη διάρκεια του επεισοδίου, οι δήθεν θεματοφύλακες της "νομιμότητας", συνέχιζαν να ειρωνεύονται τους περαστικούς που διαμαρτύρονταν για τις συλλήψεις. Εξοργίστηκαν μάλιστα ακόμη περισσότερο, όταν τους επισημάνθηκε ότι παραβιάζουν βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και ότι προέχει να καθαρίσουν τα σώματα ασφαλείας από τα φασιστικά σταγονίδια και μετά η πλατεία Συντάγματος. Διότι η επίσημη αιτιολογία της εν λόγω επιχείρησης, ήταν η καθαριότητα της πλατείας!

Στο όλο έργο συνέδραμε βέβαια και ο γνωστός "καταδικάζω τη βία από όπου και αν προέρχεται", δήμαρχος Αθηναίων, Καμίνης, στέλνοντας και ένα όχημα καθαρισμού του Δήμου, για να πετάξει στα σκουπίδια τον εξοπλισμό και το έντυπο υλικό των πολιτικών προσφύγων. Φαίνεται ότι η αισθητική του προσβάλεται μόνο όταν η πλατεία Συτνάγματος γίνεται τόπος διαμαρτυρίας και υπάρχουν πανό με πολιτικό περιεχόμενο (αγανακτισμένοι, Κούρδοι πρόσφυγες κλπ.) και όχι όταν τη μετατρέπει σε τσιφλίκι κάθε χορηγού, που στήνει διαφημιστικές φιέστες εντός της. Ο "προοδευτικός" Δήμαρχος, πιστός στο ακροδεξιό κυβερνητικό δόγμα "νόμος και τάξη" έχει άλλωτε μετατραπεί στον καλύτερο διώκτη κάθε κινητοποίησης στο κέντρο της Αθήνας. 

Πέρα όμως από τις εξυπηρετήσεις του Καμίνη, εγείρονται σοβαρά πολιτικά ερωτήματα. Τους τελευταίους μήνες, κλιμακώνεται μια σχεδιασμένη επίθεση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών κατά Κούρδων αγωνιστών που ζουν στην Ελλάδα: απαγωγές από μυστικές υπηρεσίες, ενεργοποίηση ξεχασμένων ενταλμάτων κ.α. Είναι προφανές ότι οι συμφωνίες Σαμαρά-Ερντογάν υπαγορεύουν αυτές τις εξελίξεις και αποδεικνύουν ότι και στις δυο μεριές του Αιγαίου, στο στόχαστρο των κυβερνώντων είναι "ο εχθρός λαός". Είτε λέγονται Κούρδοι, είτε λέγονται Ιερισσιώτες και αγωνίζονται για μια ζωή χωρίς καταπιεστές, βιώνουν στο πετσί τους το ταξικό μίσος του κράτους και των πολιτικών εκπροσώπων των κυρίαρχων. 

Ετικέτες