Προς τη Γραμματεία και τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Προς την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

         Η επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων αποτελεί την συνέχεια και μονιμοποίηση του χαρατσιού στις κατοικίες που είχε εισαχθεί ως προσωρινό μέτρο στην προηγούμενη τριετία και σήμερα παίρνει χαρακτηριστικά μονιμότητας. Παράλληλα συνεχίζεται η εφαρμογή του χαρατσιού στους μισθούς και τα εισοδήματα των εργαζομένων που καθιερώνεται πλέον και αυτό ως μόνιμο μέτρο. Πρόκειται πλέον για την ευθεία δήμευση των εισοδημάτων των εργαζομένων, κατά έναν τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό, που αφαιρεί κατά μέσο όρο δύο εργατικούς μισθούς ετήσια, οι οποίοι δεν κατευθύνονται σε καμία κοινωνική πολιτική, αλλά απευθείας στις τσέπες των δανειστών και των τραπεζικών ιδρυμάτων. Για μια βίαιη αναδιανομή εισοδήματος σε βάρος της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος του χρηματιστικού και τραπεζικού κεφαλαίου.

         Ως Ριζοσπαστική Αριστερά, παράλληλα με τις άλλες αριστερές οργανώσεις, εναντιωθήκαμε σ’ αυτά τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, τα καταψηφίσαμε στο εθνικό κοινοβούλιο, εκφράσαμε την αντίθεσή μας σ’ αυτά. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί πλέον σήμερα, με τις συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης και ολοκαυτώματος που έχουν επιβληθεί στον εργαζόμενο λαό, ούτε προφανώς μπορούμε να επαναπαυόμαστε ότι με τις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτήσει την πολιτική διακυβέρνηση και θα καταργήσει αυτά τα χαράτσια στις κατοικίες και στο εισόδημα.

         Οι ίδιες οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες υπαγορεύουν την άμεση οργάνωση λαϊκού κινήματος έμπρακτης άρνησης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και του χαρατσιού στο εισόδημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει, με την μαζική συμμετοχή των μελών των Νομαρχιακών του Επιτροπών και των βουλευτών του, καθώς και του συνόλου των τοπικών και κλαδικών του οργανώσεων να αναλάβει να κηρύξει και πραγματοποιήσει αυτή τη λαϊκή εκστρατεία για την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Δεν φτάνει πια να καταψηφίζουμε, να καταγγέλλουμε, να προτείνουμε, να κάνουμε κριτική. Χρειάζεται πολιτικά να οργανώσουμε τις λαϊκές κοινωνικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της ανατροπής της μνημονιακής συγκυβέρνησης, και η περίπτωση της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών είναι προνομιακό αγωνιστικό πεδίο.

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή–8–Αυγούστου-2014

Με συντροφική εκτίμηση

ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΑΡΠΑΓΚΟΣ

Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Ετικέτες