ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το Υπουργείο Παιδείας, με την τελευταία εγκύκλιό του επιβάλλει την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης ενάντια στη θέληση των δασκάλων των παιδιών μας. Πράξη αυταρχική που θυμίζει άλλες εποχές.

Η αξιολόγηση που ζητάει το Υπουργείο από τα σχολεία δε στοχεύει στη δημιουργία ενός καλύτερου σχολείου για τα παιδιά μας. Επικεντρώνεται στην εξεύρεση πόρων και χορηγών γιατί η χρηματοδότηση θα είναι προσωπικό μέλημα των δασκάλων και των γονιών κι όχι του κράτους. Καταγράφεται κι αξιολογείται η υλικοτεχνική υποδομή χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χωροταξική κατανομή των σχολείων. Αξιολογείται η ηλεκτρονική παρουσίαση του σχολείου όταν οι μαθητές υποσιτίζονται. Στόχος τους να χωρίσουν τα σχολεία σε «καλά» και «κακά», σε σχολεία «αποτελεσματικά» και μη. Κι έτσι ετοιμάζεται ένα σχολείο φόβου κι ανταγωνισμού που θα διαπαιδαγωγεί φοβισμένους αυριανούς ενήλικες. Και ένας κατάλογος μη αποτελεσματικών σχολείων από όπου θα μπορούν να προχωρήσουν σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Κι όλοι καταλαβαίνουμε ποια θα είναι τα πρώτα σχολεία που δρομολογούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Όμως εμείς άλλα ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας. Ονειρευόμαστε ένα σχολείο της γνώσης, της δημιουργίας, της ελευθερίας. Ονειρευόμαστε σχολείο για όλα τα παιδιά. Ποιοτικό, δωρεάν, δημόσιο.

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μην προχωρήσει η αυτοαξιολόγηση.

Καλούμε  όλους τους συλλόγους γονέων  να βρεθούμε μεταξύ μας  και να στείλουμε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  και στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ψηφίσματα ώστε να μην προχωρήσει η αυτοαξιολόγηση.

Πάτρα, 3/4/2014

Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Φαρρών

Ετικέτες