Χθες (29/12) επισκεφτήκαμε, μαζί με Γάλλους αλληλέγγυους συνδικαλιστές, την περιοχη Νεράκι οπου διαμένουν 26 οικογένειες προσφύγων σε κοντέινερς.

Μετά απο καμπάνια που οργάνωσαν στην Γαλλία μάζεψαν ένα ποσόν, απο αλληλέγγυους γάλλους εργαζόμενους, με το οποιο κατάφεραν να προσφέρουν έναν ικανοποιητικό αριθμό σε κουβέρτες και υπνόσακους, καθώς και κάποιες θερμάστρες στους προσφυγες. Οι εικόνες που αντικρύσαμε γύρω απο τα κοντέινερς ήταν τρικτοκοσμικές και άκρως ντροπιαστικές. Δίπλα απο τους πρόσφυγες έχει δημιουργηθεί χωματερή απειλώντας την υγιεινή των κατοίκων. Απο την μια εορταστικές εκδηλώσεις και απο την άλλη αυτή η εξαθλιωμένη εικόνα. Επίσης ο Δημός αρνήθηκε πεισματικά να προχωρήσει σε σύνδεση του ρεύματος αφήνοντας οικογένειες με μικρά παιδιά να παγώνουν. Γι 'αυτό το λόγο και μετά απο δική μας παρέμβαση στην εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε και ευαισθητοποίηση αλληλέγγυων, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου προχώρησε έγκαιρα σε σύνδεση του ρεύματος προλαβαίνοντας έτσι τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Καταγγέλουμε την τιμωρητική λογική σε βάρος των προσφύγων στο Νεράκι. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών. Εγκαλούμε τον Δήμο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων και των φτωχών.

Ετικέτες