Παγκόσμια μέρα ενάντια στο ρατσισμό: Ανοιχτά Σύνορα – Ανοιχτές Πόλεις, Ανθρώπινη στέγη, σχολεία και νοσοκομεία για όλους!

Φέτος η παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού συμπίπτει με τον 1 χρόνο από την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας. Η συμφωνία της ντροπής σήμανε κατακόρυφη αύξηση των πνιγμών προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, καθημερινούς θανάτους στα στρατόπεδα της ντροπής στην Ελλάδα από το ψύχος, πολύμηνη φυλάκιση χιλιάδων ανθρώπων σε κέντρα κράτησης και μαζικές απελάσεις. Την ώρα που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τα προγράμματα λιτότητας του ΔΝΤ παράγουν χιλιάδες νέους ξεριζωμένους ανθρώπους ανά την υφήλιο, οι κυβερνήσεις που ευθύνονται γι' αυτό υψώνουν τα τείχη τους στα θύματα των δολοφονικών πολιτικών τους από το Μεξικό ως τον Έβρο. Η ακροδεξιά διεθνώς σαλπίζει το σύνθημα της ισλαμοφοβίας και του μισανθρωπισμού επιχειρώντας να στρέψει τους ντόπιους φτωχούς κατά των “ξένων” αντί για τους τραπεζίτες και τις κυβερνήσεις τους, αντί για τους πραγματικούς υπεύθυνους της κοινής εξαθλίωσης ντόπιων και μεταναστών. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί απαρέγγλιτα τα μνημονιακά και ρατσιστικά μέτρα της ΕΕ, στρώνοντας το έδαφος σε κάθε λογής ακροδεξιούς και φασίστες να υποδαυλίζουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, των οικογενειών προσφύγων και μεταναστών στις πόλεις.

Απέναντί τους το αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, ο κόσμος της αλληλεγγύης των απλών ανθρώπων που καταλαβαίνει και αγκαλιάζει τα θύματα της φτώχειας και του πολέμου. Κινητοποιείται μαζικά κατά της ισλαμοφοβίας, του ρατσισμού και του σεξισμού του πλανητάρχη Τραμπ σε όλο τον πλανήτη. Οι πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες στα προσφυγικά στρατόπεδα από τη Μόρια ως τη Ριτσώνα και το Ελληνικό. Οι εκπαιδευτικοί και οι κάτοικοι στις γειτονιές γύρω από τα σχολεία που φιλοξενούν προσφυγόπουλα και αγκαλιάζουν τους νέους μικρούς μαθητές σαν δικά τους παιδιά. Οι διαδηλωτές που απαιτούν καταδίκη των νεοναζί της ΧΑ στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, την απέλαση του φασισμού από τις γειτονιές και τα σχολεία μας. Οι αγώνες εργαζομένων και νέων για να σταματήσει η μνημονιακή λιτότητα. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια που κλεινουν και διεκδικούν να μην χάσουν τη δουλειά τους, οι νέοι που μεταναστεύουν στο εξωτερικό για μια θέση στον ήλιο. Καθένας και καθεμιά που απέναντί του δεν βάζει τον πιο φτωχό και πιο δυστυχισμένο αλλά τον πόλεμο, τη φτώχεια και το ρατσισμό που αποφασίζουν και διεξάγουν οι κυβερνήσεις των αφεντικών και των πλούσιων σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Στις 18 Μάρτη, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, και σε πολλές πόλεις της χώρας ο κόσμος της αλληλεγγύης και της αντίστασης θα βγει ξανά στους δρόμους. Μαζί με χιλιάδες διαδηλωτές σε πολλές πόλεις διεθνώς απαιτούμε να σταματήσει το έγκλημα κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις, ίσα δικαιώματα για όλους. Να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας. Να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι διευκολύνσεις της Ελλάδας στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις που περιπολούν στο Αιγαίο και βομβαρδίζουν στη Συρία. Να μπει φραγμός στην ακροδεξιά και τον φασισμό. Στην Ελλάδα διαδηλώνουμε από κοινού, ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες για να σταματήσει η μνημονιακή λιτότητα που καταδικάζει όλους μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Για ίσα δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους.

Αν θέλεις να συμμετέχεις στην καμπάνια για τις 18 Μάρτη, μπορείς να βοηθήσεις στη γειτονιά σου, το χώρο δουλειάς, το σχολείο ή τη σχολή σου, παίρνοντας και μοιράζοντας φυλλάδια, αυτοκόλλητα και αφίσες σε φίλους, γνωστούς, συναδέλφους. Να συμμετέχεις σε ομάδες αφισοκολλήσεων και εξορμήσεων στις γειτονιές. Να οργανώσεις μαζί μας εκδηλώσεις για τη διεθνή κινητοποίηση της 18 Μάρτη και για την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού στις 21 Μάρτη στα σχολεία. Επικοινώνησε μαζί μας! (kyriakatiko@yahoo.gr, 210 51 30 373 - Κυριακές, 210 33 06 286 - καθημερινές)

Ετικέτες