Με περιοδείες σε κεντρικούς δρόμους και καφετέριες της πόλης εγκαινίασε την προεκλογική της εκστρατεία τη Δευτέρα 25 Μάρτη η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου.

Μια προσπάθεια για να υπάρξει ακόμη περισσότερος αγώνας και δράση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι καθεστωτικές δυνάμεις εντός της πόλης (η δημοτική αρχή Παχατουρίδη) και εκτός της πόλης (το τοπίο που διαμορφώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Κλεισθένη και η πολιτική λιτότητας).

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου καλεί σε συστράτευση τους δημότες του Περιστερίου, ώστε να σταματήσουν οι γειτονιές του να έχουν κατεστραμμένα πεζοδρόμια ,να σταματήσει να είναι χωρίς πράσινο η Ανθούπολη, ο Λόφος Αξιωματικών και η Τσαλαβούτα. Να σταματήσουν οι γειτονιές να «πνίγονται» και τα σπίτια να «βουλιάζουν» στις δυνατές βροχές. Σπίτια που, αν δεν καταστραφούν από τις πλημμύρες και δεν χαθούν από πλειστηριασμούς κινδυνεύουν από όσους θέλουν να καταπατήσουν κοινόχρηστους χώρους, πάρκα, πλατείες και σχολεία, για να θυμίσουμε τις αξιώσεις της Ιεράς Μονής Λαμίας στη Χρυσούπολη και το βόρειο Περιστέρι, που δικαστικά δυστυχώς τους έχουν δοθεί, επειδή και η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να κοντραριστεί μαζί τους.

Η ανεργία, η φτώχεια και η υποαπασχόληση έχουν χτυπήσει, όπως παντού, κόκκινο και η μόνη απάντηση από τη διοίκηση Παχατουρίδη είναι να στήνονται κοινωνικά παντοπωλεία της ντροπής, όπου η σακούλα των τροφίμων συνοδεύεται σχεδόν υποχρεωτικά από φωτογραφήσεις με τους «ευαίσθητους» δημοτικούς άρχοντες.

Ο Δήμος Περιστερίου, αποσιωπώντας τα χρέη που έχει από μεγάλα δάνεια, επιχαίρει για τα πλεονάσματα που προέρχονται από τη φορολόγηση των απλών πολιτών, ενώ παραμένουν ανείσπρακτα περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ από μεγαλοοφειλέτες.

Όλα αυτά ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Γι’ αυτό το λόγο μια από τις πρώτες ανακοινώσεις της παράταξης ήταν το κάλεσμα σε συμπόρευση και συνεργασία με άλλες δυνάμεις, που επίσης εδώ και χρόνια αντιστέκονται στη λογική της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη με αγωνιστικό και ριζοσπαστικό πρόσημο, όπως η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. Δυστυχώς στις συναντήσεις μας, η πρότασή μας για συνεργασία με μόνο όρο από τη μεριά μας το όνομα της παράταξής μας να ακολουθεί αυτό της Αριστερής Κίνησης, με επικεφαλής επιλογή της Αριστερής Κίνησης και με αποφάσεις μέσα από συνελεύσεις, δεν έγινε δεκτή. Προφανώς η καθαρότητα του χώρου υπερίσχυσε των αναγκών των δημοτών του Περιστερίου. Παρ’ όλα αυτά το στοίχημα της κοινής κινηματικής δράσης δεν έχει χαθεί και περιμένουμε και μετά τις εκλογές να συμπορευτούμε σε μάχες όπως αυτή που από κοινού είχαμε δώσει στο Περιστέρι ενάντια στους πλειστηριασμούς, για το Ποικίλο Όρος ,για την αποδιοργάνωση των δομών Υγείας, για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής. Στις μάχες για να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο δήμο, για δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες κόντρα στις λογικές της ανταποδοτικότητας κ.ά.

Την Κυριακή 7 Απρίλη, πραγματοποιείται στις 11.30 στο ΚΥΒΕ συνέλευση της παράταξης, με σκοπό να αναδειχθεί ο επικεφαλής της παράταξης, με μόνη πρόταση ως τώρα τον εκπαιδευτικό και νυν δημοτικό σύμβουλο Νίκο Ζούτσο. Στη συνέλευση θα συζητηθεί ο τελικός προγραμματισμός συσκέψεων σε σπίτια, εξορμήσεων σε γειτονιές, δράσεων και εκδηλώσεων και με σκοπό να αναδειχθούν οι πρώτες υποψηφιότητες δημοτικών συμβούλων.

*Αναδημοσίευση από την Εργατική Αριστερά

Ετικέτες