Στάση εργασίας από 10πμ έως 1μμ την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, στο Δήμο Ζωγράφου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ποινική δίωξη κατά της Δημάρχου Ζωγράφου. Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους του Δήμου. Κάλεσμα συμπαράστασης Δευτέρα 29/12, στις 10.30, Αλεξάνδρας και Λουκάρεως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Την  Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, απολογείται στην ανακρίτρια η Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της, με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και της απείθειας κατ' εξακολούθηση.

Η δίωξη ασκήθηκε επειδή η Δήμαρχος εφάρμοσε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην παραδοθούν στοιχεία στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για δήθεν νέα “αξιολόγηση” υπαλλήλων του Δήμου, που οι συμβάσεις τους έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου με τον Νόμο Παυλόπουλου και παλαιότερα.

Είναι προφανές ότι ο επανέλεγχος των συμβάσεων είναι προσχηματικός και αποσκοπεί στην απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατ’ εφαρμογή του ν.4250/2014, η αντισυνταγματικότητα των διατάξεών του οποίου εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ.

Η  διοίκηση του Δήμου δεν πρόκειται να υποκύψει σε καμιά πολιτική που επιδιώκει να διαλύσει την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες που αυτή οφείλει να παρέχει στους δημότες.

Αντιθέτως αποκλειστικός γνώμονας των ενεργειών της ήταν και θα είναι η εξυπηρέτηση του γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος και η βελτίωση των υπηρεσιών του  Δήμου Ζωγράφου προκειμένου να εξυπηρετεί τους πολίτες του με  επάρκεια. 

Απροκάλυπτος εκβιασμός

Μαζί με τη Δήμαρχο διώκεται ποινικά με τις ίδιες κατηγορίες και η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, παρότι δεν προέκυψε εις βάρος της κανένα στοιχείο, κατά την προανακριτική διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, επιχειρείται με απροκάλυπτο τρόπο ο εκβιασμός και η τρομοκράτηση των υπαλλήλων, που εφαρμόζουν όπως οφείλουν, τις αποφάσεις των πρόσφατα εκλεγμένων από το λαό δημοτικών συμβουλίων.

Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου τάσσεται στο πλευρό της Δημάρχου και της Δ/ντριας Διοικητικών Υπηρεσιών, καλώντας τους υπαλλήλους σε κινητοποιήσεις, σε συνεργασία με την ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν και με οποιοδήποτε τρόπο την έξοδο εγγράφων – στοιχείων από το Δήμο, με αφορμή τον προσχηματικό έλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου που σκοπό έχει να οδηγήσει στην ανεργία εργαζομένους και στην αποδυνάμωση των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ετικέτες