Ως Αριστερή Ενότητα ανέκαθεν προσπαθούσαμε να μην υποβαθμίζουμε αλλά αντίθετα να στηρίζουμε και να αναδεικνύουμε τον αγώνα των μεταναστών και των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή.

Από την απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών μέχρι τη δολοφονία του Φύσσα και από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι μέχρι την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Συρίας, ήμασταν πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων και απέναντι στις κυβερνήσεις και τις ρατσιστικές πολιτικές τους.

Σήμερα η κατάσταση συνεχίζει να δείχνει ίδια. Εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες τους λόγω των διαρκών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στη Δύση. Δυστυχώς , όμως, με εγκληματικές ευθύνες της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης συναντούν τη FRONTEX, το NATO, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις ακροδεξιές συμμορίες. Απέναντι σε αυτά εμείς απαντάμε ξεκάθαρα ότι παλεύουμε μέσα από το αντιρατσιστικό κίνημα και τις δομές αλληλεγγύης για ανοιχτά σύνορα, ίσα δικαιώματα, ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών,  και σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Παλεύουμε για μια ζωή χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, ρατσισμό και σεξισμό.

Ως Αριστερή Ενότητα σας καλούμε όλους και όλες στη 10η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» στις 10 και 11 Ιουνίου στη Γεωπονική Σχολή.