Τη μορφή εξέγερσης προσλαμβάνουν, πλέον, οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου σε όλη την Ελλάδα. Μπλόκα κι 6.000 τρακτέρ έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα. Μαζικό και δυναμικό αγροτικό μπλόκο έχει συγκροτηθεί και στην περιοχή μας, στα διόδια του Πολυμύλου, κι έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Ένα μεγάλο ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο συγκροτείται ανάμεσα σε αγρότες κτηνοτρόφους  και  αλιείς, το οποίο στρέφεται κατά των μνημονίων και όλων των μνημονιακών δυνάμεων από το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη ΝΔ.  

Η ΛΑ.Ε στηρίζει τον παναγροτικό ξεσηκωμό με αφορμή τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό. Οι δυνάμεις μας αντισταθήκανε καταψηφίσανε κι αγωνίζονται για να ανατρέψουν το 3ο μνημόνιο.

Τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα σε συνδυασμό με τα ήδη ψηφισμένα αφανίζουν κυριολεκτικά τους αγρότες. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές, οδηγούν σε εξαφάνιση τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καταστρέφει την αγροτική παραγωγή, παραδίδοντας την όμηρο στα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Ο αγώνας των αγροτών εκτός από την επιβίωση των ίδιων, έχει σημασία και για τη δυνατότητα επιβίωσης όλων των ανθρώπων της χώρας, κι ακόμα περισσότερο για τη δυνατότητά τους να διαλέξουν ένα δρόμο σύγκρουσης με τα μνημόνια και τα νεοφιλελεύθερα επιτελεία της ΕΕ.

 Η συγκυβέρνηση τρέμει τη λαϊκή οργή και τρίζει. Η επίθεση των ΜΑΤ στην Κομοτηνή, ρίχνει τις «μάσκες» της, αλλά το ποτάμι δε γυρνά πίσω.   Το μνημονιακό μπλοκ μπορεί να ηττηθεί μόνο,  αν συγκροτηθεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία του κόσμου της μισθωτής εργασίας , των ελεύθερων επαγγελματιών και της αγροτιάς. Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα συμβάλουν, ώστε να σχηματιστεί αυτό το μέτωπο. Μέσα από αυτή τη συμμαχία θα αποδείξουμε σε παλιούς και νέους μνημονιακούς ότι η εναλλακτική υπάρχει και θα γραφτεί «από τα κάτω», από εμάς και τους αγώνες μας.

Η μαζική μαχητική συμπόρευση όλων των πληττόμενων πολιτών και κλάδων σε ένα κοινό και δυναμικό αγώνα μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια εξόντωσης της κοινωνίας και να ανοίξει το δρόμο για ένα οριστικό τέλος στον εφιάλτη των μνημονίων , για μια κοινωνική ανατροπή προς όφελος του κόσμου της δουλειάς κι όχι του κεφαλαίου και των διεθνών τοκογλύφων.

Καλούμε νεολαία, άνεργους, εργαζόμενους και συνταξιούχους σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Το νέο αντι-ασφαλιστικό να γίνει η αρχή του τέλους τους. Ο κόσμος που πάλεψε με συνέπεια ενάντια στα μνημόνια τα προηγούμενα 6 χρόνια δεν είπε την τελευταία λέξη! Μπορούμε να νικήσουμε!