Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σκουριές από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, την ώρα που στη βουλή ψηφίζεται το δασοκτόνο νομοσχέδιο.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα φανάρια της Ιερισσού και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο βουνό και έχουν αποκλείσει το δρόμο που οδηγεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι την εμφάνισή τους έκαναν δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν περιμετρικά των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα μία διμοιρία των ΜΑΤ έχει αποκλείσει την είσοδο των εγκαταστάσεων της εταιρείας ενώ ακόμη μία κλούβα των ΜΑΤ βρίσκεται πίσω από τους συγκεντρωμένους περικυκλώνοντάς τους. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν τη σύλληψη των υπευθύνων της ελληνικός χρυσός καθώς οι εργασίες δόμησης στο χώρο λένε ότι είναι παράνομες και χωρίς άδειες (πρόκειται για τις εργασίες που νομιμοποιεί η φωτογραφική τροπολογία) αλλά και του διοικητή της ΕΛ.ΑΣ για παράβαση καθήκοντος αφού δεν έχει προχωρήσεις στις εν λόγω συλλήψεις.

Στη ατμόσφαιρα επικρατεί ένταση και οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και τη καταστροφή του δάσους και τραγουδούν το "Πότε θα κάνει ξαστεριά".

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού, υπερασπιζόμενοι για ακόμη μία φορά τον τόπο αλλά και την ίδια τους τη ζωή απαιτούν να αποσυρθεί/ καταψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ και να σταματήσουν άμεσα οι περιβαλλοντοκτόνες δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός. 

Ετικέτες