Ανάπλαση για τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, του φτωχού λαού

Την Κυριακή 5/4 κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις που καλεί η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας στον χώρο της Ανάπλασης - περιοχή Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα. Αίτημα να σταματήσουν τα σχέδια για λειτουργία διυλιστηρίων της OilOne (εταιρείας συμφερόντων Μελισσανίδη).

Τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής για αποχαρακτηρισμό της περιοχής από βιομηχανική ζώνη, την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανάπλαση, αποσκοπούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς καμία πρόβλεψη και μελέτη, επιδιώκουν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα εις βάρος των κατοίκων. Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαϊκών αποβλήτων πλοίων γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνες αφού οι εγκαταστάσεις της OilOne βρίσκονται μερικά μέτρα από σχολεία και πολύ κοντά σε μία μεγάλη κατοικήσιμη περιοχή.

Οι εφοπλιστές για 35 θέσεις εργασίας θέλουν να επαναφέρουν τις συνθήκες που υπήρχαν παλαιοτέρα: περιβαλλοντική καταστροφή, απαξίωση της περιοχής, ασθένειες και άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους.

Η Δημοτική Αρχή με πρόταση του Δημάρχου και επικεφαλή της παράταξης "Άλλος δρόμος" διεκδικεί την έκταση 640 στρεμμάτων. Για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του Δήμου, η έκταση που ανήκει σε ΟΛΠ, ΔΕΗ, Δήμο, Εθνική Τράπεζα, OilOne, Λαφαρτζ απαλλοτριώνεται για τις ανάγκες του φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Στόχος του Δήμου είναι η Ανάπλαση της περιοχής των "Λιπασμάτων" ώστε να φτιαχτούν εγκαταστάσεις για χρήση υγείας, παιδείας, πρασίνου, αθλητισμού, την ανάδειξη της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και ιστορίας της περιοχής αλλά και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η Αριστερά πρέπει να στηρίξει και να συμμετέχει στις δράσεις και κινητοποιήσεις που καλεί ο Δήμος με κορύφωση στις 4-5 Απρίλη. Η μάχη για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος όπως στην Ν. Φιλαδέλφεια, στις Σκουριές είναι πολιτικές μάχες που κερδίζονται με μαζικό λαϊκό κίνημα. Η Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να στηρίξει τις κινητοποιήσεις και οι Οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοτικές παρατάξεις, η περιφερειακή παράταξη, τα σωματεία και κοινωνικοί φορείς να εξασφαλίσουν την οργάνωση της αντίστασης σε μία μάχη που θα έχει διάρκεια.

Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις που καλεί ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας στον Υδατόπυργο 4 & 5 Απρίλη

Ετικέτες