Μαζική συγκέντρωση με συμμετοχή πολλών εκατοντάδων αλληλέγγυων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ευελπίδων, ως συμπαράσταση στους 9 συλληφθέντες της χθεσινής διαδήλωσης (8 ενήλικες και 1 ανήλικος).

Οι δυνάμεις καταστολής είχαν ισχυρή παρουσία εντός των δικαστηρίων και συνέχισαν να προκαλούν, προπηλακίζοντας μεταξύ άλλων και δικηγόρο, στέλεχος της ομάδας νομικής βοήθειας.

Στους 8 εκ των 9 απαγγέλθηκε πλήθος κατηγοριών - ορισμένες και κακουργηματικού χαρακτήρα και θεωρώντας ότι υπάρχει συνάφεια για όλους ανεξαρτήτων βαθμού καταγγελίας - οπότε μετά 

την παρουσία στον Εισαγγελέα πέρασαν και από τον ανακριτή. Θα επιστρέψουν στην ΓΑΔΑ όπου και θα μείνουν ως την Δευτέρα για να παρουσιαστούν εκ νέου στον ανακριτή.

Πέραν πολλών άλλων, η "διασπορά" πολύ διαφορετικών οργανώσεων πολλών εκ των συλληφθέντων αποδεικνύει ότι οι συλλήψεις έγιναν στον σωρό και πάνω στο χάος που προκλήθηκε από την δολοφονική βία των ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αναζητά εξιλαστήρια θύματα για να καλύψει το κρεσέντο της χθεσινής καταστολής.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές - Να απελευθερωθούν όλοι τώρα!

Ετικέτες