Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από ΣτΕ πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 3/6, οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και η Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής). Το απόγευμα της ίδιας μέρας,ακολούθησε πορεία από το σταθμό Μετρό Αμπελόκηποι προς το ΥΠΑΠΕΝ.

Σήμερα εκδικάζονται δέκα προσφυγές της εταιρίας, αλλά και των αγωνιζόμενων κατοίκων, που εκκρεμούν ενώπιον του ΣτΕ και αφορούν τις δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική. Η καταστροφή στις Σκουριές συνεχίζεται, ενώ περισσότεροι από 350 αγωνιστές διώκονται, με μόνη ουσιαστική κατηγορία ότι αντιστάθηκαν στη λογική «επενδύσεις με κάθε κόστος», υπερασπιζόμενοι το περιβάλλον και τις ζωές τους.

Στο όνομα της κερδοφορίας εγχώριων και διεθνών επιχειρηματικών συμφερόντων, εδώ και χρόνια συντελείται ένα έγκλημα με μη αναστρέψιμες συνέπειες για τη φύση, αλλά και για την υγεία και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Ο ανυποχώρητος αγώνας κατοίκων και φορέων της Χαλκιδικής, είναι κρίσιμο να δικαιωθεί. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ακυρώσει τις συμβάσεις για την εξόρυξη χρυσού, να προωθήσει τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από μεταλλευτική και την αποκατάστασή της από τα βαριά πλήγματα που έχει ήδη υποστεί.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έγινε δεκτή από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ετικέτες