Την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 9 το πρωί στην ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ στο Γ΄ Μονομελές στο Κτίριο 2,έχει προγραμματιστεί η εξ αναβολής δίκη των 11 μελών του κινήματος της B.A. Αττικής ενάντια στα διόδια,μεταξύ των οποίων και 2 μέλη της Λαϊκής Ενότητας Ωρωπού. Οι κατηγορίες είναι πολλές και σοβαρές, όμως άδικες,προσχηματικές και φρονηματικές.

Η Λαϊκή Ενότητα Ωρωπού καλεί τους Ωρωπιώτες αλλά και όλους τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής όχι απλά να συμπαρασταθούν στους διωκώμενους αλλά να επαναλάβουν για μια φορά ακόμη, δυνατά και καθαρά πως αυτή η κοροϊδία και η τρομοκρατία που ασκείται στο κίνημα πρέπει να λάβει τέλος!
Οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων παραμένουν ένα οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, όπου συμπράττουν το μεγαλοεργολαβικό κατεστημένο με το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας.
Το καθεστώς ληστείας με τα πιο πυκνά και πιο ακριβά διόδια παγκοσμίως, σε δρόμους πληρωμένους από χρόνια, σε δρόμους-εργοτάξια, σε δρόμους που αν ποτέ ολοκληρωθούν θα έχουν στοιχίσει πολύ ακριβά, σε δρόμους που αποτελούν για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τη μοναδική ασφαλή και κατάλληλη λύση για τις καθημερινές μετακινήσεις, πρέπει να ανατραπεί.
Ειδικά εδώ στη Β.Α. Αττική και στον αποκλεισμένο από οκτώ σταθμούς διοδίων Δήμο Ωρωπού- οι πολίτες κινδυνεύουν και υποφέρουν καθημερινά, προσπαθώντας να αποφύγουν από δρόμους επικίνδυνους το καθημερινό χαράτσι των διοδίων.
Σήμερα, ενώ η κοινωνία στενάζει, οι παραχωρησιούχοι σε αγαστή σύμπραξη με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζουν νέα πλευρικά διόδια στον Άγιο Στέφανο και στη Βαρυμπόμπη, αλλά και αλλού σε όλη τη χώρα. Επιδιώκουν την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους, απαιτώντας από μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού συνεισφορά στο διοδιοχαράτσι.
Νέοι σταθμοί διοδίων σχεδιάζονται, όταν στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν και δε μπορούν να υπάρξουν, λόγω της απαίτησης μεγάλου κόστους κατασκευής, εναλλακτικοί δρόμοι-παράδρομοι που να παρέχουν ασφάλεια και την απαιτούμενη κυκλοφοριακή ικανότητα.
Το «δόλωμα» που ρίχνουν στις τοπικές κοινωνίες, ότι δήθεν δεν θα πληρώνουν διόδια οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εγκατάστασης δεν ξεγελάει κανέναν. Και στον Ωρωπό τα ίδια έλεγαν. Θέλουν απλά να ξεπεράσουν ανώδυνα τα απαιτούμενα χρόνια κατασκευής των νέων πλευρικών διοδίων και μετά θα τα γενικεύσουν επειδή δεν θα ... βγαίνουν
Οι παραχωρησιούχοι ενώ ουσιαστικά δεν χρηματοδοτούν με ίδια κεφάλαια τα έργα, εισπράττουν διόδια ακόμα και από μη ολοκληρωμένα τμήματα, αξιοποιώντας τις σκανδαλώδεις συμβάσεις, για να απαιτούν συνεχώς περισσότερα χρήματα, καθιστώντας τελικά τα έργα πανάκριβα. 
Οι συμβάσεις παραχώρησης ήταν το πρώτο «μικρό μνημόνιο», προάγγελος των μνημονίων που ακολούθησαν με την εφαρμογή του δόγματος του σοκ στην πατρίδα μας, ένα σοκ που επιτείνει με τη στάση της η νέα κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά τις διώξεις ενάντια στους αγωνιστές του κινήματος των διοδίων, αυτές συνεχίζονται κανονικά παρά τις καλοκαιρινές εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού υποδομών μεταφορών και δικτύων Χρήστου Σπίρτζη ότι τάχα έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τις εταιρίες για παύση τους.
Η Λαϊκή Ενότητα Ωρωπού είναι πεισμένη πως μόνο οι λαϊκοί αγώνες και όχι οι «μυστικές συμφωνίες» με τους εργολάβους θα ανατρέψουν αυτό το απαράδεκτο καθεστώς κλεπτοκρατίας που ζει και βασιλεύει στο όνομα οποιασδήποτε μνημονιακής κυβέρνησης.
Σήμερα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (δεύτερη φορά Αριστερά), υλοποιείται αυτό που είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός «…το κράτος έχει συνέχεια..». Συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο η ίδια αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ που έχει απαραίτητο στοιχείο τις διώξεις όσων δεν συμμορφώνονται.
Μόνο οι αγώνες μας θα τους σταματήσουν
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ!