Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκες χθες τα μεσάνυχτα η συναυλία συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης με το Βασίλη Λέκκα. Η συναυλία ήταν μια πρωτοβουλία του ραδιοσταθμού Κόκκινο 105,5, ενώ στη διοργάνωση συμμετείχαν η οργάνωση Fair Planet, η Αλληλεγγύη για όλους, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Κηφισίας για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο λαό της Παλαιστίνης και την απαίτησή τους να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Παράλληλα συγκεντρώθηκαν φάρμακα για τη Γάζα, ύστερα από έκκληση των διοργανωτών. Το παρόν έδωσαν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα, οι σχολικοί φύλακες και παλαιστινιακές οργανώσεις αλλά και απλός κόσμος. Φυσικά, η ΔΕΑ και η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό ήταν εκεί.

«Δεν είναι γιορτή, δεν είναι συναυλία ψυχαγωγίας, είναι συλλαλητήριο, είναι φωνή διαμαρτυρίας, την οποία τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης απέκρυψαν, και βέβαια δεν την καλύπτουν…» δήλωσε ο Βασίλης Λέκκας. Ωστόσο υπάρχει η πρόθεση να διοργανωθεί μεγάλη συναυλία το Σεπτέμβρη, και την επιθυμία τους να πραγματοποιηθεί η συναυλία αυτή και να συμμετάσχουν εξέφρασαν μουσικοί από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και η Καλλιόπη Βέτα, που ήταν παρόντες στη χθεσινή συναυλία. «Δυστυχώς θα ξαναβρεθούμε» πρόβλεψε ο Βασίλης Λέκκας, καθώς η αιματοχυσία στη Γάζα δεν φαίνεται να σταματάει σύντομα.  

Ετικέτες