Με απεργίες και στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι της Vodafone στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει εργασιακή ζούγκλα.

Οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πανελλαδική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 25 Ιουνίου και αν δεν δεχθεί η εργοδοσία τα αιτήματά τους και ειδικά την ανάκληση των δύο τελευταίων απολύσεων συναδέλφων τους, έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν με τετράωρες στάσεις εργασίας στις 2 και τις 7 Ιούλη. Είναι οι δύο ημερομηνίες που έχει προγραμματιστεί συζήτηση στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις δύο απολύσεις.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των εργαζομένων να αλλάξει τακτική, η εργοδοσία συνεχίζει να πράττει ακριβώς το αντίθετο, προσπαθώντας να εξαερώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα. Αρνείται την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, ώστε να μπορεί να εντατικοποιεί την εργασία, να μπορεί να δίνει σε εργολάβους ολόκληρα τμήματα της εταιρείας και να κάνει ελεύθερα απολύσεις, ειδικά ενόψει και της τελικής συγχώνευσης με τη HOL και την 360 Connect. Και βέβαια, για να συνεχίσει να έχει εργαζόμενους ενοικιαζόμενους με μισθούς πείνας 250 και 300 ευρώ και χωρίς δικαιώματα.

Το καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων, που κανονικά θα έπρεπε ήδη να είχε καταργηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, έχει επιτρέψει στην εργοδοσία τα τελευταία 6 χρόνια να μειώσει στο μισό τους εργαζόμενους της επιχείρησης και από 2.800 εργαζόμενους το 2009 σήμερα να έχει 1.400.

Ο αγώνας των εργαζομένων της Vodafone έχει ήδη κερδίσει την αλληλεγγύη, με ψηφίσματα από άλλα σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις, συλλογικότητες κ.λπ. και μάλιστα και από εργαζόμενους άλλων χωρών, όπως Αγγλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ιράν. 

Ετικέτες