Νέα παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή 19/4, για την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ και συνάντηση με τον υποδιοικητή πραγματοποιήθηκε σήμερα από το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων και από αντιπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ της περιοχής, με την παρουσία της βουλευτού Α΄ Αθήνας, Μαρίας Μπόλαρη.

Ως γνωστόν, λόγω έλλειψης προσωπικού δε λειτουργεί εδώ και ένα μήνα η Παθολογική και η Καρδιολογική κλινική, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί το νοσοκομείο να ανταπεξέλθει στις εφημερίες. Το γεγονός αυτό δημιουργεί την εύλογη ανησυχία του προσωπικού και των κατοίκων, ότι το Γενικό Πατησίων θα έχει την τύχη του 7ου Θεραπευτήριου, δηλαδή ότι θα κλείσει και οι περισσότερες υπηρεσίες του αποδεκατισμένες θα μεταφερθούν στο Αγ. Όλγα, του οποίου αποτελεί παράρτημα.

Όπως και στην προηγούμενη συνάντηση επαναλήφθηκαν υποσχέσεις ότι θα μεταφερθούν γιατροί από άλλα νοσοκομεία. Είναι προφανές, αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση και την τρόικα δεν γίνονται προσλήψεις για λόγους «δημοσιονομικού ελλείμματος», ότι το σχέδιο των μετακινήσεων, ακόμα και αν είναι ειλικρινές, αποτελεί προσωρινή λύση. Η λαϊκή συνέλευση Πατησίων, το προσωπικό του νοσοκομείου, φορείς, σωματεία, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς της περιοχής θα προχωρήσουν ξανά σε μεγάλη συγκέντρωση, την Πέμπτη 25/4, στο σταθμό της Αγίας Βαρβάρας στα Άνω Πατήσια, σα βήμα κλιμάκωσης του αγώνα για να μείνει ανοιχτό το νοσοκομείο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη, μετά τη συνάντηση, δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να συμβάλλει στο συντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων για την υπεράσπιση του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην πτώση του προσδόκιμου ζωής και σε θανάτους. Χαρακτηριστικό, αλλά και ταυτόχρονα προκλητικό, είναι το γεγονός ότι την ώρα που γινόταν η συνάντηση με τον υποδιοικητή της ΥΠΕ, κλιμάκιο ελεγκτών- τα γνωστά τροϊκανής έμπνευσης ιδιωτικά συνεργεία- έκαναν “απόβαση” στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, για να βαθμολογήσουν αλήθεια τι;; Τα συντρίμια που αφήνει πίσω της η πολιτική της συγκυβέρνησης ή την αυτοθυσία των εργαζομένων, που ξεπερνούν τα όρια τους για να λειτουργεί το νοσοκομείο, όπως βέβαια και τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία. Σωστά, η απόφαση των εργαζομένων στο Πατησίων και άλλού, όπως και της ΠΟΕΔΗΝ, είναι να μην επιτρέψει κανέναν έλεγχο και να τους πετάξει απέξω πάραυτα.»

Ετικέτες