Παράνομες εργασίες θεμελίωσης και ανέγερσης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές. Η κινητοποίηση των κατοίκων ανάγκασε την Εισαγγελία να δώσει εντολή αναστολής των εργασιών. Προθεσμία για τις 16 και 17 Ιουνίου πήραν τα 14 άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση του εργοταξίου στις Σκουριές και τα οποία σήμερα (6/6) κλήθηκαν σε απολογία ενώπιον της ανακρίτριας Χαλκιδικής στο δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου.

Η αναστολή ισχύει μέχρι να γίνει αυτοψία από την Επιθεώρηση Μεταλλείων την Τρίτη και η οποία θα κρίνει εάν θα εκδοθεί άδεια ή όχι.   Προφορική εντολή για την αναστολή των εργασιών θεμελίωσης εργοστασίου εμπλουτισμού από την Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής έδωσε πριν από λίγο ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Παναγής Γιαννάκης. Η αναστολή ισχύει μέχρι να γίνει αυτοψία από την Επιθεώρηση Μεταλλείων την Τρίτη και η οποία θα κρίνει εάν θα εκδοθεί άδεια ή όχι.



Νωρίτερα, δικαστικές και αστυνομικές αρχές δήλωναν αδυναμία παρέμβασης και χρειάστηκε η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων και η δημοσιοποίηση του θέματος.



Μόλις χθες, εντολή άμεσης διακοπής των εργασιών διάνοιξης δρόμου στο Λάκκο Καρατζά οι οποίες εκτελούνται παράνομα από την Ελληνικός Χρυσός έδωσε η Επιθεώρηση Μεταλλείων.

 

Ετικέτες