Την Τετάρτη 15 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος μαζί με σωματεία και συλλόγους εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού καλούσαν σε συγκέντρωση στην Παλαιά Βουλή και στην συνέχεια πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα αιτήματα παραμένουν τα ίδια τους τελευταίους τρεις μήνες: από την αρχή της κρίσης του κορονοΐου ο κόσμος που εργάζεται στον πολιτισμό βρέθηκε στον αέρα. Όλο αυτόν τον καιρό δώσανε έναν ακατάπαυστο αγώνα ώστε η κυβέρνηση να στηρίξει τον Πολιτισμό και τους εργαζομένους του στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Ο αγώνας αυτός έφερε κάποια αποτελέσματα και η κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα, τα οποία όμως άφησαν ακάλυπτο ένα σημαντικό κομμάτι του κλάδου. Πάρα πολλοί εργαζόμενοι δεν έλαβαν το επίδομα καθώς η Κυβέρνηση δεν υπολόγισε τις ιδιαιτερότητες του κλάδου. Ακόμα όμως και αυτό το επίδομα για λίγους καλύπτει μόνο την περίοδο Μάρτη- Απρίλη, ενώ και τους επόμενους μήνες οι δραστηριότητες του κλάδου βρίσκονταν σε αναστολή και ακόμα παραμένει αβέβαιο το μέλλον. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την περίοδο από 1η Μάη έως σήμερα, ενώ τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την στήριξη των καλοκαιρινών πολιτισμικών παραγωγών είναι εντελώς ανεπαρκή. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία εικόνα για το πώς θα λειτουργήσει ο κλάδος τον χειμώνα, χειροτερεύει την κατάσταση.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος μαζί σωματεία, συλλόγους και εργαζόμενους του χώρου διεκδικούνε την υλοποίηση των δεσμεύσεων για κάλυψη του συνόλου των εργαζομένων στον πολιτισμό με τα μέτρα στήριξης, μαζί με επέκταση της στήριξης για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς θα λειτουργήσει ο πολιτισμός τους επόμενους μήνες, καθώς και στήριξη για πολιτισμικές παραγωγές. Μέσα σε αυτήν την στήριξη συμπεριλαμβάνεται και η κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών. Στόχος της διαδήλωσης της Τετάρτης ήταν και να κατατεθεί μία επιστολή με αυτά τα αιτήματα προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Πολιτισμού, Εργασίας και Ανάπτυξης και επενδύσεων.
Η διαδήλωση ήταν ιδιαίτερα μαζική και δυναμική. Περίπου 200 με 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Παλαιά Βουλή και συνέχισαν με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, η οποία ανέδειξε το κομμάτι των εργαζομένων στον πολιτισμό που πλήττεται περισσότερο από όλους. Όταν η διαδήλωση έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, μια τριμελής επιτροπή προσπάθησε να εισέλθει στο Μέγαρο και να παραδώσει την επιστολή με τα αιτήματα τους αρνήθηκε η είσοδος, δείχνοντας ξεκάθαρα την στάση της Κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα. Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό όμως δεν πτοούνται, οργανώνουν τις επόμενες δράσεις τους και θα βρίσκονται στον δρόμο μέχρι να ικανοποιήθουν τα αιτήματα τους.