Τη Δευτέρα 1η Απρίλη, στα γραφεία της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της περιφερειακής παράταξης Ανυπότακτη Αττική με επικεφαλής τη Μαριάνα Τσίχλη.

Στη συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι από πολλά Δημοτικά σχήματα της Αττικής, καθώς και από τοπικά κινήματα.

Η Μαριάνα Τσίχλη εισηγήθηκε στη συνέλευση τις βασικές κατευθύνσεις και τις αρχές λειτουργίας της κίνησης. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της επίθεσης που δέχεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και εξαφάνισης κάθε μέτρου κοινωνικής προστασίας. Διαπίστωσε την απαξίωση των κοινωνικών δομών στήριξης των κατοίκων της Αττικής και τη συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων διοικήσεων, θάβοντας τη ζωή των κατοίκων κάτω από τα τσιμέντα της «ανάπλασης». Επισήμανε την υποβάθμιση ολόκληρων περιοχών και την αδιαφορία για την πολιτική προστασία, με αποτέλεσμα τα τραγικά αποτελέσματα σε Μάνδρα και Μάτι.

Επισήμανε ότι στις εκλογές της 26ης Μάη συγκρούονται δύο πολιτικές: αυτή των νεοφιλελεύθερων, προηγούμενων και τωρινών, διαχειριστών της Περιφέρειας και αυτή που θέλει να τους ανατρέψει. Πατούλης, Δούρου και Σγουρός είναι το ίδιο πρόσωπο της εγκατάλειψης και της αναλγησίας σε βάρος των πολλών προς το συμφέρον των λίγων. Ακόμη τόνισε ότι η Ανυπότακτη Αττική θέλει να εκφράσει τις διεκδικήσεις και να υπερασπίσει τα δικαιώματα των γυναικών, των προσφύγων, των μεταναστών, των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων. Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που βρίσκονται αποκλεισμένα, μέσα σε εχθρικές γι’ αυτά πόλεις.

Εξέφρασε τους στόχους της παράταξης που είναι να συμπορευθούμε με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, τις συγκρούσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, τους αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού και τα φαραωνικά έργα για το καζίνο, το λιμάνι και τους ελεύθερους χώρους του Πειραιά, το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια, τους αγώνες για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, μέχρι τους αγώνες των γυναικών και των ανθρώπων που δέχονται διακρίσεις κάθε λογής, τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα, με τη ζωντανή κοινωνία που παλεύει για μια ανθρώπινη ζωή.

Όσον αφορά τις αρχές λειτουργίας της παράταξης, αναφέρθηκε στην επιδίωξη της Ανυπότακτης Αττικής να διαμορφώσει μία συσπείρωση με μαζική, ανοιχτή φυσιογνωμία, που θα στηρίζεται στις πολιτικές διαδικασίες βάσης και θα επικοινωνεί με τοπικά κινήματα, δημοτικές κινήσεις και κινήσεις αγωνιζόμενων κατοίκων, χωρίς φυσικά να τα υποκαθιστά. Θα αγωνιστεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης αντιλήψεων και ρευμάτων, πριν, αλλά και μετά τις εκλογές. Και θα λειτουργεί και την επόμενη ημέρα των εκλογών, με διαδικασίες βάσης, συνελεύσεις και συλλογική εκπροσώπηση.

Στις διαδικασίες της συνέλευσης ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 25 υποψήφιοι/ες, δηλώθηκαν συμμετοχές για το Συντονιστικό της παράταξης, καθώς και για τις επιτροπές Προγράμματος, Επικοινωνίας, Υποψηφιοτήτων, Οργανωτικού και Οικονομικών.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση από τη συνέχεια της οποία θα διαμορφωθεί η τελική μορφή της πρότασης για τη Διακήρυξη και τις Αρχές λειτουργίας της Παράταξης.

*Υποψήφιος με την Ανυπότακτη Αττική

**Αναδημοσίευση από την Εργατική Αριστερά

Ετικέτες