Στη δεύτερη εκπομπή #Καραντίνα_Social επιλέγουμε να δώσουμε φωνή σε αυτούς που η φωνή τους σπάνια ακούγεται.

Στο μικρόφωνο του skype η Parwana, προσφύγισσα από το Αφγανιστάν και κάτοικος της δομής της Ριτσώνας, μας μιλάει για τις συνθήκες στο καμπ, το οποίο βρίσκεται σε ολική καραντίνα για τις επόμενες μέρες. Στη μαρτυρία της καταγράφονται οι καθημερινές δυσκολίες των προσφύγων ήδη πριν το ξέσπασμα του κορονοϊού, σχετικά με την πρόσβαση στην υγειονομική φροντίδα και τις ρατσιστικές συμπεριφορές στα νοσοκομεία. Στους κατοίκους της δομής ποτέ δεν δόθηκαν προληπτικά μέσα προστασίας, ενώ η πληροφόρηση σχετικά με τον ιό ήταν εξαρχής ελλιπής. Η κατάσταση υπό καθεστώς καραντίνας είναι ασφυκτική για τους πρόσφυγες, καθώς το επίδομα της Ύπατης Αρμοστείας θα καθυστερήσει να καταβληθεί για 20 μέρες ενώ άλλωστε δεν υπάρχουν ATMs για ανάληψη χρημάτων. Τα καλάθια φαγητού που διανέμει ο ΔΟΜ δίνονται βάσει κριτηρίων, δεν είναι αρκετά και σίγουρα δεν καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού. Υπάρχει επίσης έλλειψη σε φάρμακα, καθώς στο καμπ διαμένουν ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα, τα οποία ακολουθούν φαρμακευτικές αγωγές. Η αφήγηση της κυβέρνησης ότι οι πρόσφυγες αποτελούν «υγειονομική βόμβα» καταρρέει καθώς η έγκυος προσβλήθηκε από τον ιό στο νοσοκομείο που γέννησε, όχι το αντίστροφο. Αυτό που ζητούν οι ίδιοι είναι η αποσυμφόρηση των καμπ και η μεταφορά τους σε συνθήκες όπου δεν θα είναι αναγκασμένοι να συνωστίζονται. Απαιτούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο και να σταματήσει η ανισότητα εις βάρος τους. Ζητούν να διαδοθεί η πραγματικότητα για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν και η αλληλεγγύη μας τούς γεμίζει αισιοδοξία!

Εμείς τους διαβεβαιώνουμε ότι, απέναντι στο φόβο, θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσει για ακόμα μια φορά η αλληλεγγύη! Ζούμε μαζί, δίνουμε μαζί τη μάχη για τη ζωή!

#ΚαμίαΜόνη

#ΚανέναςΜόνος

#AntiviruSolidarityGR

#FigthForLife

Το λινκ για το βίντεο:

https://www.facebook.com/AntiviruSolidarityGR/videos/969395506808816/?__xts__[0]=68.ARAzEVOJ_o7uvNxN2lzv5VS0hwpW8WDhgvPao0azjaciw_tiaX488XCzm07_gr3ExaTpcHVrjpjbaimBlr2IKwcnHu8EEzYjEd1eJs9ygeZOuejsCl_NCoVh6-3JA7m-3sZi2L70vq7ZQbfN_Vn-fH5N86Bd4wlmwkZCAbPhhfxkUK6wSXQsUMIuaahGxOigc-BLz4KzQgZjQYY37Ej5mYna9zIiE1cUzs5fZURrD_j5xfAvWgKKLc3IOlTiKgB2yYcCaq46i1khfDYnNoXlH1vwvjr4tnrQ4Rpxywnt_ceYk7gzhjREVDB6HmQtQZOe8B0gzFf3u_Vz_0VXX9hwWcCB-i1CsIDTR-4&__tn__=-R

Κάντε like στη σελιδα μας για να παρακολουθείτε τις επόμενες δράσεις:

Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη

Ετικέτες