Βράδυ Τρίτης 17/9/2013, Αμφιάλη. Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, 34 χρονών, ΝΕΚΡΟΣ από ομάδα φασιστών. Το φονικό έγινε παρουσία ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι στο γνωστό τους ρόλο, ουσιαστικά άφησαν τους φασίστες να φύγουν, ενώ συνέλαβαν τον δολοφόνο κατ’ υπόδειξη του ίδιου του θύματος, λίγο πριν ξεψυχήσει.

Η δολοφονία του Παύλου δεν είναι τυχαία. Μετά την επίθεση στους συνδικαλιστές και μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, το σύστημα ξαμόλυσε τα σκυλιά του άλλη μια φορά σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές: παραμονή της μεγαλύτερης απεργίας, στην αρχή ενός πανεργατικού ξεσηκωμού στα σχολεία και σε όλο το δημόσιο, η απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών αγγίζει το 100% και έχει καθολική επιτυχία. Συνάμα, αρχίζει να φουντώνει ο αγώνας κι αλλων κλάδων, συντονίζοντας το βηματισμό τους.
Καλλιεργούν εδώ και καιρό εμφυλιοπολεμικό κλίμα, προτάσσοντας τη “θεωρία των άκρων”. Για ποια άκρα μιλάμε κύριε Σαμαρά και κύριε Φαήλο; Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ένας απ’ τα “άκρα” είναι ΝΕΚΡΟΣ.. Το κίνημα και η αριστερά δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα των “αντιποίνων”, δίνοντας τροφή στους από πάνω για χειρότερη καταστολή των λαϊκών αγώνων αλλά να δώσουν ηχηρή, μαζική απάντηση, με κινητοποιήσεις και απεργίες διαρκείας, κινητοποιήσεις που συντονίζονται και φουντώνουν μέρα με τη μέρα. Είμαστε σε τροχιά νίκης, ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ! Μόνο οι μαχητικοί συλλογικοί αγώνες χωρίς τεχνητές διαιρέσεις μπορούν να το διακόψουν. Τώρα είναι η ευκαιρία οι επιδιώξεις να γίνουν πράξη! ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!
Το ελάχιστο καθήκον της αριστεράς και του κινήματος είναι η μαζική και ενωτική παρουσία μας στο απεργιακό κάλεσμα στις 11π.μ σήμερα και στην αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα, να τσακίσουμε απ’ τα θεμέλιά του το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ενάντια στην κυβέρνηση που έχει κηρύξει τον πόλεμο στο λαό, στους φτωχούς και στους αγωνιστές, κλείνοντας νοσοκομεία, σχολεία και ανοίγοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης!

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στις 6μ.μ στην Αμφιάλη, Π.Τσαλδάρη 60. ΕΝΑΝΤΙΑ στους φασίστες και στην κυβέρνηση που τους σιγοντάρει και τους πριμοδοτεί!

Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Καμάρα.
Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”