Ήρθαν λοιπόν οι αγρότες (μέχρι στιγμής οι 1.200 από την Κρήτη) στο ΥΠΑΑΤ και βρήκαν τα ΜΑΤ όχι μόνο έξω, αλλά και μέσα στο υπουργείο.

Εξάλλου, όλο το τελευταίο διάστημα, τα ΜΑΤ και η αστυνομία έχουν εγκατασταθεί έξω από το ΥΠΑΑΤ, την ίδια ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά και ο Τσίπρας προσωπικά, τους καλεί σε διάλογο.

Η ομοσπονδία των γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) είχε προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και, μετά από αίτημα των κρητικών αγροτών να μη δουλέψει σήμερα το υπουργείο, μεταφέρθηκε νωρίτερα (στις 9:30πμ), η αρχή της στάσης εργασίας.

Οι αγρότες ζήτησαν να μη δουλέψουν ούτε οι διοικητικοί.

Οι υπάλληλοι του ΥΠΑΑΤ είναι αλληλέγγυοι με τους αγρότες, καθώς γεύονται την ίδια πολιτική με το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επίσης, γνωρίζουν από πρώτο χέρι ποιοι είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τα προβλήματα στον αγροτικό κόσμο.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δεν έδειξε ούτε στοιχειώδη καλή διάθεση προς τους αγρότες, ώστε να αφήσει τους υπαλλήλους να φύγουν. Αντίθετα, και παρά τη στάση εργασίας των γεωτεχνικών, γενικοί διευθυντές έψαχναν ποιοι υπάλληλοι έφυγαν.

Όσο νοιάζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη μικρομεσαία αγροτιά, άλλο τόσο την ενδιαφέρει και η ασφάλεια των υπαλλήλων του ΥΠΑΑΤ, που τους κράτησε μέσα, ενώ ήταν εμφανής η κατάσταση πώς θα εξελισσόταν, αφού τα πρώτα φρούτα και λαχανικά είχαν αρχίσει να φτάνουν στα παράθυρα του 1ου ορόφου. Τα δακρυγόνα, τα ξύλα και οι πέτρες δεν άργησαν και πολύ.

Το πρόβλημα είναι ότι και η πλειοψηφία του ενιαίου συλλόγου εργαζομένων (ΠΑΜΕ), όπως και η ίδια πλειοψηφία της αντίστοιχης ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΥΓ) αρνήθηκε να κηρύξει στάση εργασίας και να καλύψουν ως πρωτοβάθμιο σωματείο και ομοσπονδία των ενιαίων συλλόγων, τους διοικητικούς. Έτσι, έγινε διπλή ζημιά: και οι αγρότες νόμιζαν πως οι υπάλληλοι δεν είναι αλληλέγγυοι και οι εργαζόμενοι κινδύνευαν εγκλωβισμένοι σε ένα υπουργείο τίγκα στο δακρυγόνο, τις πέτρες και τις ντομάτες, με τζάμια να σπάνε και να πέφτουν μέσα κι έξω από τα παράθυρα.

Οι αγρότες δεν φεύγουν από το ΥΠΑΑΤ, ενώ αναμένουν κι άλλους, αφού το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν αφήνει περιθώρια υπαναχώρησης.

Οι ασφαλίτες σε όλη την περίμετρο είναι περισσότεροι και από τους υπαλλήλους του υπουργείου!

Οι αγρότες από διάφορες μεριές της χώρας προσπαθούν να καταφτάσουν στο κέντρο (αν και η πολιτική & αστυνομική ηγεσία κάνουν ό,τι μπορούν για να τους εμποδίσουν), όπου η ΑΔΕΔΥ και πάρα πολλά σωματεία ξεκινάνε ήδη διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με τα δικά τους αιτήματα και συγκεντρώσεις συμπαράστασης.

Στο Σύνταγμα στις 6μμ, όπου καλούν αγρότες και εργαζόμενοι, θα φανεί το σύνολο του κινήματος που δεν αποδέχεται το νομοσχέδιο διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης.

Αυτό το κίνημα που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το βλέπει, το χαρακτηρίζει υποκινούμενο και ακροδεξιό, το βαφτίζει «κατσαρολάδα», αλλά δεν υποχωρεί, ακριβώς επειδή ούτε της δεξιάς είναι, ούτε των προνομιούχων είναι.

Μετά από έναν χρόνο αναμονής και καλής θέλησης, ελπίδας και προσμονής των ανθρώπων που ψήφισαν αυτήν την κυβέρνηση για να είναι κάτι διαφορετικό και για να υπερασπίσει κάποιος τα συμφέροντα των εργαζομένων, επιτέλους, η πραγματικότητα των μνημονίων της υποτιθέμενης αριστεράς ξαναβγάζει τον κόσμο στο δρόμο.

Χρειαζόμαστε την αριστερά παρούσα, να δώσει τη δική της πρόταση υπέρ των εργαζομένων, αντιστρέφοντας τα μνημόνια προς την πλευρά των πλουσίων, οργανώνοντας και ενώνοντας το εργατικό κίνημα με τα σύμμαχα τμήματα (μικρών αγροτών, απασχολούμενων με μπλοκάκι, 5μηνιτών κλπ), μπολιάζοντας με αντιρατσιστικές αντιστάσεις τον κόσμο και κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις μας για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το αντι-ασφαλιστικό.

Η μάχη έχει ξεκινήσει, μαζικοποιείται, συμπυκνώνεται και έχουμε ανάγκη να νικήσουμε. Να νικήσουμε προς τα αριστερά για να είναι μια νίκη υπέρ του εργαζόμενου λαού. 

Ετικέτες