Έγινε στη Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις "Red Marks" η εκδήλωση για την Οκτωβριανή Επανάσταση με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου του Τζον Ρηντ "Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο".

Στην εκδήλωση που έγινε στο κτίριο της ΕΔΟΘ μίλησαν ο Τάσος Κανταράς από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Κοσμάς μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής οργάνωσης "Κόκκινο" και ο Παναγιώτης Λίλλης από το περιοδικό "Διεθνιστική Αριστερά". Στην εκδήλωση προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ "Από τον Τσάρο στο Λένιν" που ήταν η καλύτερη εισαγωγή σε μια συζήτηση που προσπαθούσε να μιλήσει για το 1917 έχοντας όμως στραμμένο το βλέμμα στα καυτά προβλήματα του σήμερα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ανένταχτος κόσμος της Αριστεράς.

Το βιβλίο "Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο" συγκέντρωσε τις θετικές κριτικές όσων το είχαν διαβάσει και πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες έσπευσαν να αποκτήσουν τη νέα έκδοσή του άσχετα αν είχαν και την παλιά. Η επιτυχία της εκδήλωσης δίνει σε όσους την οργανώσαμε τη δύναμη να συνεχίσουμε, ανοίγοντας στην Αριστερά τη συζήτηση για θέματα στρατηγικής στο δρόμο της σοσιαλιστικής επανάστασης.

Ετικέτες