Οι Συκιές, είναι μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η οποία επιπλέον βρίσκεται σε μεγάλη υψομετρική διαφορά από την υπόλοιπη πόλη.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά την κάνουν ιδανική για τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Πράγματι οι κεραίες ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια σε όλη την περιοχή.

Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην ασυδοσία και με κάθε τρόπο εξασφάλιση κερδοφορίας από τη μεριά των εταιριών. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία βλάπτει την υγεία των ανθρώπων και ειδικότερα των παιδιών. Προκαλεί καρκίνο, λευχαιμία και διάφορες άλλες ασθένειες.

Στις Συκιές οργανώθηκε συζήτηση με ειδικούς με θέμα την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τις συνέπειές της στην υγεία των ανθρώπων. Τη συζήτηση παρακολούθησαν πάνω από 100 κάτοικοι. Επιπλέον οργανώθηκε διαδήλωση και διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Συκεών-Νεάπολης. Πάνω από 120 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση που κατέληξε στο δημαρχείο. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι των κινημάτων καθώς και η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Ιωάννα Γαϊτάνη στήριξαν τον αγώνα των κατοίκων. Δυστυχώς ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης για άλλη μια φορά δε πήρε θέση. Ο αγώνας θα συνεχιστεί. Οι άνθρωποι της γειτονιάς επιμένουμε να φύγουν οι κεραίες από τις Συκιές.

Ετικέτες