Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και των εθελοντών του κάμπινγκ Βούλας, για το κλίμα τρομοϋστερίας που καλλιεργούν ΜΜΕ της περιοχής, στοχοποιώντας τα τοπικά κινήματα.

«Τρο­μο­κρα­τι­κό» χτύ­πη­μα στα Νότια προ­ά­στια ή τρο­μο­κρα­τού­με όποιον θέλει να αντι­στα­θεί στα χα­ρά­τσια, τη φτώ­χεια και την εξα­θλί­ω­ση που προ­κα­λεί η κυ­βέρ­νη­ση;

Η εφη­με­ρί­δα των νο­τί­ων προ­α­στί­ων «VIMAONLINE», με μα­κρο­σκε­λές άρθρο – δήθεν «ρε­πορ­τάζ» - που δη­μο­σί­ευ­σε στις 30/12/13 στην ηλε­κτρο­νι­κή της σε­λί­δα και στο έντυ­πο φύλλο της του Δε­κέμ­βρη και τίτλο «Φόβοι για τρο­μο­κρα­τι­κό χτύ­πη­μα στα Νότια Προ­ά­στια», δη­μιουρ­γεί προ­βλη­μα­τι­σμούς τόσο σχε­τι­κά με τις «πλη­ρο­φο­ρί­ες» (από το εσω­τε­ρι­κό των υπη­ρε­σιών ασφά­λειας της ΕΛ.ΑΣ.), όσο και με τη στό­χευ­ση της αρ­θρο­γρα­φί­ας της. Δη­μιουρ­γεί­ται έντο­να η εντύ­πω­ση της προ­α­ναγ­γε­λί­ας αστυ­νο­μι­κών επι­χει­ρή­σε­ων προς συλ­λο­γι­κό­τη­τες, δη­μο­τι­κές κι­νή­σεις, επι­τρο­πές κα­τοί­κων κλπ, προ­κει­μέ­νου να «προ­στα­τευ­τούν» οι πο­λί­τες.

Υπό το φόβο της ανα­μο­νής «σί­γου­ρων τρο­μο­κρα­τι­κών» χτυ­πη­μά­των (κατά το συ­ντά­κτη) και αξιο­ποιώ­ντας  τις επι­θέ­σεις στη ΔΟΥ και στα γρα­φεία της Ν.Δ. στη Γλυ­φά­δα,καλ­λιερ­γεί­ται η δια­μόρ­φω­ση της «κοι­νής γνώ­μης», ενο­χο­ποιώ­ντας τε­χνηέ­ντως τη «ρι­ζο­σπα­στι­κο­ποί­η­ση», επι­τρο­πές για τα χα­ρά­τσια, επι­τρο­πές  ενά­ντια στο μνη­μό­νιο, συλ­λο­γι­κό­τη­τες για αλ­λη­λεγ­γύη, στέ­κια στα νότια προ­ά­στια.

Και μά­λι­στα, επει­δή σε όλες τις συλ­λο­γι­κό­τη­τες που αντι­στέ­κο­νται στην πο­λι­τι­κή εξα­θλί­ω­σης ερ­γα­ζο­μέ­νων, ανέρ­γων, νε­ο­λαί­ας και συ­ντα­ξιού­χων, συμ­με­τέ­χουν «άν­θρω­ποι της δι­πλα­νής πόρ­τας» (όπως ανα­φέ­ρε­ται στο άρθρο), στο­χο­ποιού­νται ακόμα και αυτοί, αφού χα­ρα­κτη­ρί­ζο­νται ως «κα­τάλ­λη­λες δε­ξα­με­νές για την επάν­δρω­ση των και­νούρ­γιων ομά­δων».

Η κα­τά­λη­ψη του πα­ρα­τη­μέ­νου από την πο­λι­τεία campingτης Βού­λας, από εθε­λο­ντές που το έχουν ανα­στή­σει και το πε­ρι­ποιού­νται, απο­κα­λεί­ται «Βίλα Αμα­λί­ας των νο­τί­ων προ­α­στί­ων», ώστε να πα­ρα­πέ­μπει σκό­πι­μα σε δρά­σεις πα­ρά­νο­μες, υπό­γειες και αναρ­χι­κές.

Απο­λυ­μέ­νος αγω­νι­στής του δήμου Ελ­λη­νι­κού, που πρω­το­στά­τη­σε στη διεκ­δί­κη­ση του δη­μό­σιου χα­ρα­κτή­ρα της πα­ρα­λί­ας, τότε που συμ­με­τεί­χε και ο Γιώρ­γος Πα­παν­δρέ­ου (ΓΑΠ) και γι’ αυτό μη­νύ­θη­κε από τους ιδιώ­τες-κα­τα­πα­τη­τές της πα­ρα­λί­ας του Αγ. Κοσμά, ανα­φέ­ρε­ται ως ο συν­δε­τι­κός κρί­κος με­τα­ξύ συλ­λο­γι­κο­τή­των που τον υπε­ρα­σπί­ζο­νται και πα­ρά­τα­ξης του δήμου Ελ­λη­νι­κού-Αρ­γυ­ρού­πο­λης, που δήθεν πλη­ρώ­νει τα ενοί­κια των τόπων που στε­γά­ζο­νται οι συλ­λο­γι­κό­τη­τες αυτές.

Ταυ­τό­χρο­να, η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της (οι φα­σί­στες δη­λα­δή) πα­ρου­σιά­ζο­νται με πε­ρισ­σή ευαι­σθη­σία από το συ­ντά­κτη, ως … διω­κό­με­νοι από όλους τους πα­ρα­πά­νω (εν­δει­κτι­κά γρά­φει: «Πο­λί­τες που θε­ω­ρού­νται μέλη της Χρυ­σής Αυγής ή ψη­φο­φό­ροι της,  πο­λί­τες που δεν τους εκ­φρά­ζει το ιδε­ο­λο­γι­κό τους πλαί­σιο αλλά και δη­μο­σιο­γρά­φοι και μέσα ενη­μέ­ρω­σης που δεν ακο­λου­θούν τις ιδε­ο­λο­γι­κές τους κα­τευ­θύν­σεις στο­χο­ποιού­νται και υβρί­ζο­νται»). Η με­τα­φο­ρά των γρα­φεί­ων της Χρυ­σής Αυ­γή­ςκαι η αφαί­ρε­ση των με­γά­λων πι­να­κί­δων της από το κε­ντρι­κό ση­μείο της πα­ρα­λια­κής λε­ω­φό­ρου στον Άλιμο φαί­νε­ται να λυ­πούν βα­θύ­τα­τα το συ­ντά­κτη. 

Η επί­θε­ση στην εφο­ρία Γλυ­φά­δας απο­δί­δε­ται αυ­θαί­ρε­τα σε αντιε­ξου­σια­στι­κές ομά­δες, με το εξής… ατρά­ντα­χτο «επι­χεί­ρη­μα»: «Η αί­σθη­ση που υπάρ­χει είναι ότι το εκτε­λε­στι­κό μέρος της ενέρ­γειας αυτής, ανέ­λα­βε μικρή ομάδα νε­α­ρών ατό­μων, υπό την έμπει­ρη κα­θο­δή­γη­ση "πα­λαιό­τε­ρων" στε­λε­χών που κι­νού­νται στον αντιε­ξου­σια­στι­κό χώρο…».

Η κα­τά­λη­ξη του άρ­θρου, που προ­ε­ξο­φλεί ότι θα γίνει σί­γου­ρα με­γα­λύ­τε­ρο χτύ­πη­μα στα νότια προ­ά­στια, από ορ­γα­νώ­σεις που θα έχουν «ρι­ζο­σπα­στι­κο­ποι­η­θεί» και οι ανα­φο­ρές της ΓΑΔΑ, ότι «η προ­σο­χή μας μέχρι τώρα εστια­ζό­ταν στο κέ­ντρο της Αθή­νας. Τώρα θα πρέ­πει να κα­τέ­βου­με και στα νότια» και ότι «μετά και τα τε­λευ­ταία γε­γο­νό­τα εί­μα­στε σε διαρ­κή επι­φυ­λα­κή» στέλ­νουν το μή­νυ­μα πως η αστυ­νο­μία θα «ασχο­λη­θεί» με συλ­λο­γι­κό­τη­τες που δρουν ενά­ντια σε χα­ρά­τσια, που είναι ενά­ντια στα μνη­μό­νια, που στέ­κο­νται αλ­λη­λέγ­γυ­ες σε αν­θρώ­πους που εξα­θλιώ­νει η πο­λι­τι­κή της κυ­βέρ­νη­σης και της τρόι­κα, που αντι­στέ­κο­νται στην πα­ρα­χώ­ρη­ση των «φι­λέ­των» της πα­ρα­λί­ας της νο­τιο­α­να­το­λι­κής Αθή­νας στους ζά­μπλου­τους φί­λους της συ­γκυ­βέρ­νη­σης.

Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Βά­ρης-Βού­λας-Βου­λιαγ­μέ­νης δεν θε­ω­ρεί ότι έχει να «λάβει κά­ποιο μή­νυ­μα» και θα συ­νε­χί­σει να υπε­ρα­σπί­ζε­ται τους κα­τοί­κους της πε­ριο­χής από την τρο­μο­κρά­τη­σή τους μέσω τέ­τοιων δη­μο­σιευ­μά­των, ενι­σχύ­ο­ντας τη συλ­λο­γι­κή ορ­γά­νω­ση των αντι­στά­σε­ων και της αλ­λη­λεγ­γύ­ης απέ­να­ντι σε όσους έχουν βάλει στόχο το ρεύμα, τα σπί­τια, τη δου­λειά και τα ερ­γα­σια­κά δι­καιώ­μα­τα του λαού.

Κα­νέ­νας μόνος του στην κρίση, κα­νέ­νας μόνος του στο φόβο!

09 Γε­νά­ρη 2014

Η Ορ­γά­νω­ση Μελών Βά­ρης-Βού­λας-Βου­λιαγ­μέ­νης του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ


Οι εθε­λο­ντές του αυ­το­δια­χει­ρι­ζό­με­νου χώρου του π. κά­μπινγκ Βού­λας συ­νε­χί­ζου­με με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα την κοι­νω­νι­κή προ­σφο­ρά μας.

Φίλες και φίλοι, συ­μπο­λί­τισ­σες και συ­μπο­λί­τες ,

   Το π. κά­μπινγκ της Βού­λας ήταν ου­σια­στι­κά κλει­στό για πε­ρισ­σό­τε­ρα από 20 χρό­νια. Στα διά­στη­μα αυτό, όπως όλοι ξέ­ρουν, είχε με­τα­τρα­πεί σε σκου­πι­δό­το­πο και χώρο πα­ρα­βα­τι­κών συ­μπε­ρι­φο­ρών και δρά­σε­ων με την ανοχή όλων των προη­γού­με­νων δη­μο­τι­κών αρχών. Πα­ράλ­λη­λα όλα τα κτί­ρια του χώρου είχαν κα­τα­στρα­φεί και λε­η­λα­τη­θεί.

 Στις 10 Ιου­νί­ου του 2012 που ανοί­χθη­κε ο χώρος με πρω­το­βου­λία συλ­λο­γι­κο­τή­των του Δήμου και ομό­φω­νη από­φα­ση της δη­μο­τι­κής αρχής, αρ­χί­σα­με τον εθε­λο­ντι­κό κα­θα­ρι­σμό και την επα­να­λει­τουρ­γία του χώρου . Με εντα­τι­κή εθε­λο­ντι­κή ερ­γα­σία κα­θα­ρί­σα­με και συ­νε­χί­ζου­με να κα­θα­ρί­ζου­με το χώρο και την πα­ρα­λία, ενώ με προ­σω­πι­κή ερ­γα­σία και έξοδα ανα­και­νί­σα­με δύο από τα κα­τε­στραμ­μέ­να κτί­ρια.

 Στη διάρ­κεια των 18 μηνών αυ­το­δια­χεί­ρι­σης του χώρου, εκτός από το συ­νε­χή κα­θα­ρι­σμό και εξω­ραϊ­σμό του που επέ­τρε­ψε σε χι­λιά­δες κα­τοί­κους της Αθή­νας να χαί­ρο­νται δω­ρε­άν τον πο­λύ­τι­μο αυτό χώρο και  την ελεύ­θε­ρη πα­ρα­λία, πραγ­μα­το­ποι­ή­σα­με δε­κά­δες, ανοι­χτές σε όλους, επι­στη­μο­νι­κές, πο­λι­τι­στι­κές, καλ­λι­τε­χνι­κές και οι­κο­λο­γι­κές εκ­δη­λώ­σεις και δρά­σεις αλ­λη­λεγ­γύ­ης ,στις οποί­ες συμ­με­τεί­χαν δω­ρε­άν χι­λιά­δες συ­μπο­λί­τες μας. Στον ελεύ­θε­ρο αυτό χώρο πραγ­μα­το­ποιού­νται από τους εθε­λο­ντές και με τη συμ­βο­λή φίλων και συλ­λο­γι­κο­τή­των  εβδο­μα­διαί­ες κι­νη­μα­το­γρα­φι­κές προ­βο­λές, θε­α­τρι­κά δρώ­με­να, οι­κο­λο­γι­κά ερ­γα­στή­ρια, ερ­γα­στή­ρια  αυ­τάρ­κειας, μου­σι­κές εκ­δη­λώ­σεις, σε­μι­νά­ρια, αλ­λη­λέγ­γυ­ες δρά­σεις, συλ­λο­γι­κή κου­ζί­να, αθλη­τι­κές εκ­δη­λώ­σεις και δρά­σεις προ­ά­σπι­σης των ελεύ­θε­ρων πα­ρα­λιών.

 Για τις δρα­στη­ριό­τη­τες αυτές που προ­βλή­θη­καν σε πολλά ΜΜΕ, έντυ­πα και ηλε­κτρο­νι­κά, έχουν ακου­στεί και γρα­φτεί πολλά θε­τι­κά σχό­λια από πο­λί­τες καθώς και από μέλη του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου.

 Μικρή με­ρί­δα του το­πι­κού τύπου  κα­τα­βάλ­λει συ­στη­μα­τι­κά κάθε προ­σπά­θεια ώστε να συ­κο­φα­ντεί και να δια­στρε­βλώ­νει κάθε θε­τι­κή προ­σπά­θεια και δράση που γί­νε­ται στο χώρο του π. κά­μπινγκ Βού­λας, συ­νε­χί­ζο­ντας τα ψεύδη, τη λα­σπο­λο­γία , τη συ­κο­φα­ντία ,και τε­λευ­ταία τη στο­χο­ποί­η­ση ,όχι μόνον των εθε­λο­ντών του π. κά­μπινγκ Βού­λας αλλά και άλλων συλ­λο­γι­κο­τή­των που δρουν με βάση τις συλ­λο­γι­κές και αλ­λη­λέγ­γυ­ες αρχές .

Η κα­λύ­τε­ρη διά­ψευ­ση και απά­ντη­ση σε όλα αυτά είναι το πλή­θος των κο­λυμ­βη­τών και του κό­σμου όλων των ηλι­κιών και των φο­ρέ­ων, που έχουν αγκα­λιά­σει, επι­κρο­τούν και συμ­με­τέ­χουν στις εκ­δη­λώ­σεις και τις δρά­σεις μας. Δεν μας εκ­πλήσ­σει ότι η συ­γκε­κρι­μέ­νη με­ρί­δα του το­πι­κού τύπου ποτέ δεν ανέ­δει­ξε έστω και μία από τις δε­κά­δες δρά­σεις μας, που πα­ρά­γουν με­τρή­σι­μο όφε­λος για την κοι­νω­νία.

Οι εθε­λο­ντές του π. κά­μπινγκ Βού­λας πι­στεύ­ου­με ότι οι πο­λί­τες πρέ­πει να είναι ενερ­γοί και να δρουν συλ­λο­γι­κά, δη­μο­κρα­τι­κά, δη­μιουρ­γι­κά και αλ­λη­λέγ­γυα. Συ­νε­χί­ζου­με λοι­πόν τις ανοι­χτές δρά­σεις το ιδα­νι­κό της συ­νύ­παρ­ξης και της συμ­με­το­χής των πο­λι­τών.

Οι εθε­λο­ντές του αυ­το­δια­χει­ρι­ζό­με­νου χώρου π. κά­μπινγκ Βού­λας.

Ετικέτες