Η Χρυσή Αυγή δεν διαφήμισε την κατάθεση στεφάνου εις μνήμην των Ποντίων εκ μέρους του Μπαρμπαρούση στον Αγιο Κωνσταντίνο σήμερα, ώστε να μην μαθευτεί το γεγονός και γίνει αντισυγκέντρωση, αφού οι χρυσαυγίτες έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή.

Μέλος του Κόκκινου Δικτύου στο Σύριζα, όμως, πληροφορήθηκε το γεγονός, ενώ δεν ειχαμε συμπαράσταση ούτε από το δημαρχο, ο τυχοδιωκτισμός του οποίου φάνηκε από το οτι ηταν ενώ ήταν παρών στην επέτειο των 120 δολοφονημενων απο Γερμανούς και τσολιάδες, την επομένη μετείχε ακόμα και σε θρησκευτική τελετουργία μαζί με τους νεοναζί, δολοφόνους και προπαγανδιστές μίσους. Αντίθετα ο κόσμος κατέβηκε στη συγκέντρωση επειδή προσβλήθηκε από την παρουσία των νεοναζί. Στελέχη του ΚΚΕ ήταν παρόντα, Συριζαίοι ή φιλικά διακείμενοι προς το Σύριζα.
Με το που έληξε ο εθνικός ύμνος, τον οποίο μονοπώλησαν ουρλιάζοντας οι χρυσαυγίτες, άρχισαν τα συνθήματα της Αριστεράς , αντιφασιστικά , αντιρατσιστικά και ανοικτό κράξιμο να φύγουν από την πλατεία.  Η κατάθεση έγινε άρον-άρον από το δήμαρχο και δυο μέλη ενώσεων των Ποντίων και κηρύχθηκε το πέρας της εκδήλωσης. Οι φασίστες δεν είχαν άδεια για πολιτική συγκέντρωση, αλλά εμείς δεν θα τους επιτρέπαμε να παραμείνουν ακόμα και αν είχαν άδεια. Δεν θα επιτρέπαμε τέτοιο ανοσιούργημα, ναζιστές να παραβρεθούν στους τάφους της γενιάς που αιμοδότησε την αριστερά με χιλιάδες ανιδιοτελείς αγωνιστές, θύματα του φασισμού. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές. Τους είχαμε μπροστά μας κι η αυτοπεποίθηση μας ήταν έκδηλη. Μέχρι και ο γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α προπηλακίστηκε απο την Αστυνομία, στην προσπάθεια  του να απελευθερώσει τα μέλη του ΚΚΕ που προσήγαγαν οι αστυνομικοί.
Το ξερουμε ότι οι φασίστες εχουν κρατική βοηθεια. Πρόκειται για ενα πολύ μικρό στρατό ορκισμένων εχθρών κάθε ελευθερίας, του συνδικαλισμού, της έκφρασης , του πολιτισμού.
Παρόλα αυτα η παρουσία μας εμπόδισε τους νεοναζί να καταθέσουν στεφάνι.
15-20 φασίστες βρέθηκαν απέναντι μας, ενω εμείς ήμασταν περίπου 60-70. Όμως, ο κόσμος από τα καφενεία και τα μπαλκόνια που παρακολουθούσε ήταν μαζί μας. Τελικά για να καταφέρουν να φύγουν, τους συνόδευσε η αστυνομία.

Αυτό που κρατάμε εμείς είναι ότι η μόνη δημόσια έκκληση για συγκέντρωση στην Πλατεία Αγιου Κωνσταντίνου ηταν αυτη της σελίδας της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό Αγρινίου” στο facebook.

Στον χώρο μοιραστηκαν προκηρύξεις για τη Μανωλάδα, ενώ ο τόπος της συγκέντρωσης γέμισε από αντιφασιστικά αυτοκόλλητα.

Φασίστες και κυβέρνηση δουλεύουνε μαζί, τσακίστε τα μνημόνια και τη Χρυσή Αυγή!!!

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Αγρινίου